لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۷

مسئولین: عواید گمرک شیرخان بندر کندز ۹۸ درصد افزایش یافته‌است


مسئولان ریاست گمرک شیرخان بندر کندز می‌گویند گرچه تهدیدات امنیتی و ناامنی درین ولایت پا برجاست، اما در موجودیت این همه چالش‌ها عواید این بندر نسبت به زمان مشابه سال گذشته، در سال روان ۹۸ درصد افزایش یافته‌است.

عبدالله حارث رئیس گمرک شیرخان بندر کندز روز سه شنبه به رسانه‌ها گفت، با آنکه چالش‌های امنیتی در کندز هنوز هم پا برجاست، اما عواید این گمرک در سال جاری، ۹۸ درصد افزایش یافته‌است در حالی‌‌که سال گذشته در زمان مشابه در حدود ۳۵ درصد عواید از این گمرک دریافت شده‌بود.

شیرخان بندر، یکی از بنادر مهم کشور بوده که در جوار سرحد تاجکستان موقعیت داشته و اين بندر افغانستان را از طريق پلِ که بر فراز درياى آمو ساخته شده با تاجکستان و کشورهای آسیای میانه وصل ساخته‌است.

آقای حارث، عوامل عمدۀ افزایش عواید این بندر را نظارت جدی از ادارات گمرک و نصب برخی سیستم‌های جدید و پیشرفته از سوی وزارت مالیه عنوان می‌کند.

عبدالله حارث رئیس گمرک شیرخان بندر کندز
عبدالله حارث رئیس گمرک شیرخان بندر کندز

او گفت:

"عواید گمرک شیرخان بندر حدود ۹۸ درصد افزایش داشته است و دلیل افزایش آن نصب سیستم‌های جدید از طرف وزارت مالیه و ایجاد سهولت کاری به تاجران عزیز ما بوده و ما شب و روز در خدمت تاجران بودیم و همیشه وقت تلاش بر این بوده که بتوانیم به اسرع وقت به تاجران خود عرضه خدمات نمائیم."

وی گفت که این سیستم‌ها معلومات چگونگی اموال تاجران، مقدار بار و سایر مشخصات در مورد واردات و صادرات را بررسی کرده و اسناد گمرکی تاجران به اسرع وقت تکمیل و معلومات را به تمامی گمرک‌های سرحدی کشور شریک می‌سازد.

با این حال سید مجتبی هاشمی رئیس اتحادیه تاجران افغان در شیرخان بندر کندز می‌گوید که در این اواخر از سوی اداره محلی کندز از مداخلات حلقات مافیایی در امورات گمرک جلوگیری صورت گرفته و به‌عوض موانع برای تاجران سهولت ایجاد گردیده که بر اثر آن در عواید این گمرک نیز افزایش به‌وجود آمده‌است.

سید مجتبی هاشمی رئیس اتحادیه تاجران افغان
سید مجتبی هاشمی رئیس اتحادیه تاجران افغان

او گفت:

"در گذشته ما به‌مشکلات مختلف روبه‌رو بودیم که حتی ارگان‌های امنیتی به‌گونۀ موترها و یا وسایط ما را ایستاد می‌کردند و مشکل برای‌ ما ایجاد می‌کرد، اما خوشبختانه‌ ما توانستیم با همکاری والی صاحب، رئیس صاحب امنیت ملی و قوماندان صاحب امنیه این مشکلات را از سر راه خود برداریم."

بر اساس گفته‌های رئیس گمرک صادرات افغانستان شامل میوه تازه، شکر، صنایع‌ دستی و غیره بوده و واردات این‌کشور را مواد نفتی، سمنت، مواد ساختمانی، مواد خوراکی و غیره تشکیل می‌دهند.

ولایت کندز با داشتن ۲۷۰ کیلو متر سرحد مشترک با تاجکستان و یک پُل بزرگ به‌طول ۶۷۰ متر کندز را با تاجکستان وصل نموده و اموال تجارتی با عبور از همین پُل میان افغانستان و کشورهاى آسياى میانه صادر و وارد مى‌گردد.

گزارش: اجمل آرین

XS
SM
MD
LG