سازمان بینالمللی گمرکات، حکومت افغانستان را در بخش عصری سازی گمرکات و اتصال آن با گمرکات کشورهای منطقه همکاری میکند.
وزارت مالیه افغانستان میگوید که اصلاحات در بخش گمرکات افغانستان سبب بلند رفتن عواید شده و عصری سازی و ارتباط یافتن آن با کشورهای همسایه و منطقه سهولتهای زیادی را در بخش ترانزیت و تجارت بوجود میاورد.
وزیر مالیه افغانستان این اظهارات را در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با سکرتر جنرال این سازمان در کابل گفت.
اکلیل حکیمی روز یکشنبه گفت کارمندان جدید گمرکات تعهد دارند که اصلاحات را مطابق به معیارات سازمان بین المللی گمرکات عملی میسازند.
وی افزود:
"تعهداتی که افغانستان داشت ما الحاق میکینم به کانوانسیون کیوتو که مطابق کانونسیون کرویشیا است ما امضا میکنیم و جز تعهدات ماست آقای سکرتر جنرال وعده کمکها به سیستم را کردند که چگونه عصری شده و از تجارب کشورهای دیگراستفاده کنند."
در عین حال وزیر مالیه افغانستان میگوید که شماری از کارمندان گمرکات را به کشورهای هند و آذربایجان و برخی کشورهای دیگر فرستادهاند تا از تجارب آن کشورها بیاموزند.
وی تاکید کرد که عواید درین بخش به ۱۵۳ میلیارد افغانی افزایش یافتهاست.
سازمان بین المللی گمرکات در حال حاضر دارای ۱۸۲ عضو بوده و افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی عضویت این سازمان را حاصل کرد.
تلاشها به هدف مدرن ساختن سیستم گمرکات و ایجاد سهولت از این طریق در بخش ترانزیت و تجارت در حالی صورت میگیرد که همواره از عدم شفافیت و موجودیت فساد درین سیستم شکایتهای وجود داشتهاست.
اما وزارت مالیه اطمینان میدهد که سیستم گمرکات بسوی بهتر شدن و اصلاحات در حرکت است و تلاش میشود تا همه مشکلات درین بخش از میان برداشته شود.
کنیو میکوریا سکرتر جنرال سازمان بین المللی گمرکات اطمینان داد که سیستم گمرکات افغانستان را به سیستم پیشرفته عیار میسازیم.
او افزود:
"ما وسایل معیاری و ظرفیتها را آماده میسازیم تا افغانها مطابق به معیارهای بین المللی کارهای شان را به پیش ببرند و آنان مطمین شوند که هرگاه پروسه این گونه پیش برده شود با جهان وصل میشویم."
سید قیاس سعیدی کارشناس افغان هر چند معیاری شدن سیستم گمرکات افغانستان را گام مثبت میداند اما تاکید میکند برای جلوگیری از فساد و بلند بردن عواید باید سیستم نظارتی قوی ایجاد شده و مجازات و مکافات نیز عملی گردد.
جاوید حسن زاده