وزارت مالیه افغانستان میگوید، صندوق جهانی پول یا «آی ام اف»، با نشر مقالهیی دستآوردها و پیشرفتهای اقتصادی افغانستان را موفق دانستهاست.
این وزارت میگوید، سازمان جهانی پول اقدامات افغانستان را در بخشهای رشد و انکشاف اقتصادی، اقدامات بهسوی خودکفایی، تقویت مدیریت اقتصادی و کار در عرصه افزایش عواید را استقبال کردهاست.
اجمل حمید عبدالرحیمزی سخنگوی این وزارت روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، این ارزیابی آخر سال صندوق جهانی پول است که در آن به افزایش عواید ملی، مبارزه با فساد و برخی موارد دیگر نیز اشاره شدهاست.
او افزود:
"در مورد انکشافات اقتصادی، مبارزه با فساد، اصلاحات اقتصادی و همچنان صلح و ثبات در این کشور اینها ارزیابیهای مثبت و مفید داشتهاند که این برای حکومت افغانستان دستآورد خوبی است."
عبدالرحیمزی میگوید، ارزیابی مثبت صندوق جهانی پول اعتبار وزارت مالیه و حکومت افغانستان را در برابر جامعه جهانی تقویت مینماید.
وی میگوید، این کار گراف همکاریها میان حکومت افغانستان و جامعه جهانی را بلند میبرد که نتیجه آن رشد این کشور میباشد.
این سخنان در حالی مطرح میگردند که عواید سالانه حکومت وحدت ملی بیشتر از هر وقت دیگر افزایش یافتهاست.
وزارت مالیه میگوید، از دو سال بدینسو عواید ملی از حد تعیین شده آن بیشتر جمعآوری میشوند که در مجموع در مقایسه با نظام گذشته ۶۶ میلیارد افغانی افزایش یافتهاند.
- اما سؤال اینجاست که این پیشرفتها چه است که صندوق جهانی پول در مورد آن نوشتهاست و چقدر این پیشرفتها محسوس اند؟
برخی از کارشناسان اقتصادی این مسئله را به دیده شک مینگرند.
عبدالقادر جیلانی یکتن از این کارشناسان میگوید، نهادهای مالی و اقتصادی افغانستان هنوز هم مشکلات دارند.
او افزود:
"گزارش «آی ام اف» یگ گزارش متضاد است چون گزارشی را که وزارت اقتصاد ما نشر کردهاست گفته که ما دو درصد رشد اقتصادی داشتهایم، اما صندوق جهانی پول در گزارش قبلیاش گفته که رشد اقتصادی افغانستان ۰،۳ درصد است، اما در گزارش دیگرش از پیشرفتهای اقتصادی یاد آور شده که من با آن موافق نیستم."
به باور آقای جیلانی، در یک سال اخیر آغاز کار برخی پروژههای بزرگ اقتصادی خبر خوش بهخاطر انکشاف اقتصادی در آینده بود، اما تأکید میکند که ارزیابی در مورد کارهای گذشته واقعی نیست.
وی میگوید، گزارشها و اظهارات سازمان ملل بیشتر اوقات به هدف منافع متقابل بوده و بهگفته وی به دلیل عدم هماهنگی بیشتر متناقض نیز بودهاست.
گزارش: آرزو غیاثی