عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر به اتهام حمایت از تروریزم و گروههای تندرو، روابط دیپلوماتیکشان را در اوایل ماه جون سال جاری میلادی با قطر قطع کردند، اتهامی که قطر آن را رد میکند.
این چهار کشور عرب که در اصل ۱۳ تقاضا را برای حل بحران موجود ارائه کرده بودند و توسط قطر رد شد، اینک از اینکشور کوچک خلیج خواسته اند، اگر به شش اصل ارائه شده در امر مبارزه با تروریزم متعهد باشد و یک پلان حاوی تدابیر مشخص را برای تطبیق آن طرح کند، احتمال دارد که راه برای حل بحران موجود فراهم شود.
عبدالله المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمان مللمتحد در یک کنفرانس خبری برای خبرنگاران این سازمان گفت، چهار کشور عرب به شش اصلی متعهد اند که وزرای خارجه اینکشورها در اجلاس پنجم جولای در قاهره به آن توافق کردند.
عبدالله المعلمی ابراز امیدواری کردهاست که قطر نیز از آنها حمایت کند.
این شش اصل، مبارزه با تروریزم، ممانعت از تمویل آن، جلوگیری از پناهگاههای امن برای این گروهها و تعلیق هر نوع عملکرد تحریکآمیز و سخنرانیهای مهیج تحریک کننده نفرت و خشونتها را شامل میشود.
عبدالله المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمان مللمتحد گفتهاست، چهار کشور عرب فکر میکنند که پذیرفتن این شش اصل برای قطریها باید ساده باشد.
وی تأکید کردهاست که تطبیق این اصول و نظارت از آن بخش اساسی است و زمانیکه اصول مطرح میشود، برای هیچ نوع مسامحه جای وجود ندارد.
بهگفته عبدالله المعلمی جوانب میتوانند روی جزئیات تکتیکها و ابزار تطبیق این اصول گفتوگو کنند.
ریم الهاشمی وزیر دولت در امور همکاریهای بینالمللی امارات متحدۀ عرب گفتهاست، همه کشورهای دخیل در این بحران روابط خیلی نزدیک با ایالات متحدۀ امریکا دارند و او باور دارد که امریکاییها میتوانند نقش خیلی مهم و سازنده در حل صلحآمیز بحران موجود داشته باشند.
رکس تیلرسن وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا با سفرهای چند روزه دیپلوماتیک به این منطقه، به توافقنامۀ تشدید تلاشهای ضد تروریزم توسط قطر، دست یافت.
عبدالله المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمان مللمتحد گفتهاست این چهار کشور عرب، روز سه شنبه به ۱۰ عضو انتخابی شورای امنیت این سازمان معلومات دادهاند و امیدوارند که با اعضای دایمی شورای امنیت سازمان مللمتحد نیز ملاقات کنند.