یک عضو هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان میگوید، امریکا دیگر باید اجازه ندهد تا پاکستان از حمایت مالی آنکشور سوء استفاده کند.
آصف صدیقی معاون دوم این جرگه روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، امریکا و جامعه جهانی در مورد موجودیت پناهگاههای امن تروریستان در پاکستان معلومات موثق دارند و باید در برابر آن اقدامات عملی را روی دست بگیرند.
وی گفت، در مورد حمایت پاکستان از تروریستان اسناد موثق از سوی افغانستان نیز ارائه شده و برای جمع آوری مدارک و شواهد بیشتر نیازی وجود ندارد.
وی افزود:
"جامعه جهانی، امریکا و ناتو معلومات استخباراتی بیشتر دارند آنان همیشه میدانند که مشکل اصلی در کجاست، این مسئله را باید آنان تائید و درک بکنند که آزموده را آزمودن خطاست، هر قدر که به پاکستان وقت داده شود آنکشور به همان اندازه از موقف این قدرتها و حمایت مالیشان سوء استفاده میکند، اما جهانیان تمامی معلومات در این مورد را در دسترس دارند."
این اظهارات در حالی صورت میگیرند که حسین حقانی سفیر سابق پاکستان در امریکا با نشر مقالهیی گفته که برای منافع افغانستان باید فشار بالای پاکستان افزایش یابد و لازم است تا دونالد ترمپ طریقۀ دیگر را اختیار کند.
وی گفته که رهبران طالبان در محلات امن در پاکستان عملیاتشان را طرحریزی میکنند و امریکا در ۱۶ سال گذشته موفق نشده حمایت پاکستان را از طالبان سلب کند.
در این مقاله که به تازگی در روزنامه نیورک تایمز نشر شده به نقل از آقای حقانی آمده که وی از مقامهای پاکستانی خواسته تا با امریکاییها صادقانه برخورد کنند، اما اسلام آباد در پاسخ وی گفته که بخاطر تهدیدهای امنیتی از سوی هند واقعاً از تروریستان در افغانستان حمایت میکنند.
وی در مقالهاش تأکید کرده که وضع تحریمها بر افراد و نهادهای که برای سران طالبان مستقر در پاکستان تسهیلات را فراهم میکنند و پیشبرد مصالحه بدون اتکا بر پاکستان، میتواند اقدامات دیگر متبارز دهنده موقف شدید امریکا باشد.
در این میان شماری از آگاهان روابط بینالمللی با اشاره به مقالهیی سفیر پیشین پاکستان در امریکا میگویند، مکان لانههای تروریزم برای جهانیان مشخص است و مرحله اقدام امریکا مبنی بر ازدیاد فشار و وضع تحریمها در برابر پاکستان فرا رسیدهاست.
داوود راوش یکی از این آگاهان در صحبت با رادیو آزادی گفت، برای عملی شدن این فشارها نیاز به اراده جدی امریکا در برابر پاکستان وجود دارد.
وی افزود:
"فقط حالا مرحله اقدام است؛ اگر اقدامات عملی برای تعزیرات اقتصادی، وضع تعزیرات نظامی و غیره تعزیرات بالای پاکستان صورت بگیرد، یقیناً که وضعیت تغییر میکند؛ اما نکته مهم ایناست که اگر اراده قوی و تصمیم گیری نهایی در نزد ایالات متحده امریکا پخته شده باشد که این کار را انجام دهد فردا میتواند بالای پاکستان این تعزیرات را وضع کند و پاکستان را وادار کند که دیگر به چنین عملیات و چنین تجاوزات دست نزند."
گفتنیست که روزنامه نیویارک تایمز از قول حسین حقانی سفیر سابق پاکستان در امریکا همچنان نوشته که برای مقامات امریکایی ساده نیست که بطور درست پاکستان را مطالعه کنند.
در ادامه آمده در جریان جنگ سرد، تهاجم اتحاد شوروی سابق و پس از حادثه یازدهم سپتمبر و در عملیات بر ضد شبکه القاعده، پاکستان به مثابه یک متحد امریکا باقی ماندهاست.
اما به گفته سفیر سابق پاکستان در امریکا، پاکستان این اتحاد را برای نگهداری اسلحه خودش، مساعدتهای اقتصادی و حمایت دپلوماتیک در برابر هند حفظ کردهاست.
سحرلیوال