ریاست جمهوری افغانستان این ادعای وزارت خارجه پاکستان را رد کرده که گویا شبکه حقانی و دیگر گروههای تروریستی از پاکستان خارج شده و در خاک افغانستان فعالیت دارند.
دیروز در حالیکه رهبران افغانستان، پاکستان و تاجکستان توافق کردند برای تامین امنیت افغانستان همکاری میکنند، وزارت خارجه پاکستان گفت، تمام گروههای تروریستی به شمول شبکه حقانی از پاکستان خارج شده و در افغانستان فعالیت دارند.
نفیس ذکریا سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در کانفرانس خبری هفته وارش در اسلام آباد گفت، شبکه حقانی و دیگر گروههای تندرو، به شمول تحریک طالبان پاکستان، داعش و القاعده حال از پاکستان فرار نموده و در مناطق افغانستان فعالیت دارند که تحت کنترول حکومت اینکشور قرار ندارند.
نجیب آزاد معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان میگوید، این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نمایانگر این واقعیت است که همصدایی و هماهنگی بین نهادهای مختلف پاکستان وجود ندارد.
آقای آزاد افزود که ایالات متحده و چین وعده نظارت بر اقدامات کابل و اسلام آباد علیه گروههای تروریستی را دادهاند و اگر پاکستان بازهم در مبارزه به ضد این گروهها بی تفاوتی کند، حکومت افغانستان از چین و امریکا خواهان آوردن فشار بر پاکستان خواهد شد.
او افزود:
"در حکومت پاکستان همصدایی موجود نیست ولی هر زمانیکه آنها از تعهدات خود تخطی نمایند آدرس ما معلوم است و ما بر اساس تعهدات و تفاهمنامههای خود با متحدین ستراتیژیک ما امریکا و چین به آنها شکایت خواهیم کرد. آنها با ما وعده کردهاند بر پاکستان فشار خواهند آورد و عکس العمل شدید نشان خواهند داد."
یک هیئت از سناتوران ارشد امریکایی اخیراً از پاکستان و افغانستان دیدار نموده و روی جوانب مختلف مبارزه برضد تروریزم صحبت کردند.
این هیئت که ریاست آن را سناتور جان مککین رئیس کمیته خدمات نظامی سنای امریکا به عهده داشت سفارش عملیاتهای مشترک و هم آهنگ برضد گروههای تروریستی را داد که بر قوای افغان و امریکایی حمله میکنند.
بعد از این توافق، داکتر زلمی خلیلزاد سفیر سابق امریکا در افغانستان شک و تردید اش را نسبت به نیت پاکستان ابراز داشته و در صفحه تویتر خود نوشت:
"به زودی معلوم خواهد شد که ایا پاکستان برضد شبکه حقانی اقدام میکند یا نه؟"
خلیلزاد همچنان سوالی را مطرح کرده که آیا پاکستان واقعاً در تعهداتش جدی است یا اینکه بخاطر کم شدن فشارهای امریکا وعدههای دادهاست؟