نماینده افغانستان در سازمان مللمتحد از شورای امنیت خواسته تا باید علیه پناهگاههای شورشیان در بیرون از مرزهای افغانستان اقدام کند.
محمود صیقل در بحث دیروز این شورا همچنان گفت که باید گروه طالبان را در فهرست شبکههای تروریستیاش شامل سازد.
شورای امنیت سازمان مللمتحد دیروز "چهارشنبه" برای اضافه از سه ساعت، مسئله افغانستان را به بحث گرفت.
نمایندههای پانزده کشور عضو در شورای امنیت و همچنان کشورهای مختلف منطقه و جهان در این نشست حضور داشتند.
در حال حاضر بولیویا ریاست دورهیی شورای امنیت را به عهده دارد.
محمود صیقل نماینده افغانستان در سازمان مللمتحد در نشست دیروز گفت باید پناهگاههای شورشیان در بیرون از مرز افغانستان شناسایی، و در برابر آنها اقدام جدی شود.
او افزود:
"در دو سال گذشته ما همواره تکرار کردهایم که افغانستان دو نگرانی دارد. نخست اقدام قطعی علیه پناهگاههای تروریستان در منطقه و جلوگیری از حمایت لوژیستیکی از آنها و دوم جلوگیری از تخطیهای فرامرزی. تا حالا شورای امنیت تصمیم قطعی و مناسب در مورد این دو موضوع نگرفتهاست."
نماینده افغانستان همچنان افزود که چندین بمبگذاری در مناطق مختلف کشور، در پاکستان طرحریزی شده بود.
محمود صیقل بهگونه مثال از حمله انتحاری یازدهم جوزا در کابل یادآوری کرد که بهگفته وی از سوی شبکه حقانی در پاکستان طرحریزی شده بود.
در عین حال نماینده پاکستان در سازمان ملل گفت که تمامی پناهگاههای شورشیان در داخل افغانستان وجود دارد.
ملیحه لودهی، اتهامهای افغانستان را بر کشورش رد کرد.
وی افزود که اردوی پاکستان تمامی پناهگاههای شورشیان را در داخل این کشور نابود کردهاست.
او افزود:
"با توجه به اینکه بخش بزرگی از خاک افغانستان در دست طالبان افغان است، پناهگاه آنها نیز در داخل افغانستان است نه در بیرون این کشور. از جانب ما، عملیاتهای نظامی پاکستان توانست تا تمامی تروریستان و شورشیان را در مناطق قبایلی مرزی ما با افغانستان، سرکوب و اخراج کند."
در نشست دیروز شورای امنیت سازمان مللمتحد که به درخواست آنتونیو گوترس منشی عمومی این سازمان برگزار شد، بیشتر به حملات در افغانستان پرداخته شد، اما نمایندههای کشورهای مختلف در باره دست داشتن احتمالی پاکستان در این حملات چیزی نگفتند.
تدامیچی یاماموتو نماینده سازمان مللمتحد برای افغانستان گفت برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان نقش کشورهای همسایه و منطقه خیلیها مهم است.
وی افزود که افغانها باید خود شان وارد گفتوگوهای مستقیم صلح با طالبان شوند.
او افزود:
"حکومت و طالبان باید به صورت مستقیم و رو در رو وارد گفتوگو شوند تا راه حل سیاسی پیدا شود. در این مورد، تعیین شدن رهبری جدید شورای عالی صلح یک پیشرفت قابل استقبال است."
نماینده سازمان مللمتحد همچنان افزود که در کنار امنیت، تا هنوز فساد اداری مشکل بزرگ افغانستان است، اما وی گفت که تلاشهای اخیر حکومت افغانستان در این مورد قابل ستایش است.
با آنکه نماینده افغانستان در سازمان مللمتحد دو پیشنهاد مشخص را در نشست شورای امنیت در مورد سرکوب شورشیان در بیرون از مرزهای افغانستان و همچنان شامل ساختن گروه طالبان در فهرست شبکههای تروریستی مطرح کرد، اما اعضای شورای امنیت در این مورد کدام تصمیمی نگرفتند و هیچگونه مسوده یا قطعنامه هم در باره این پیشنهادهای افغانستان مطرح نشد.
گزارش: جاوید نعیمی