حکومت افغانستان پس از شانزده سال جنگ در برابر طالبان به هدف پایان دادن بن بست موجود در میدان جنگ، یک برنامه وسیع و همهجانبه امنیتی را ترتیب دادهاست.
گفته شده که این جنگ در افغانستان بهخاطر این دوامدار شده که شورشیان طالبان از پناهگاهای امن در پاکستان استفاده میکنند.
وزارت دفاع امریکا دیروز گزارشی را روی این موضوع به گانگرس این کشور ارائه کردهاست.
در گزارش وزارت دفاع امریکا گفته شده که این برنامه کابل به هدف پایان دادن به جنگ دوامدار در این کشور در حال حاضر در مراحل ابتدائی آن قرار دارد.
در گزارش آمدهاست که این برنامه همهجانبه امنیتی در تنظیم و انسجام نیروهای امنیتی افغان در انجام عملیات تهاجمی بزرگ تقش مهمی خواهد داشت.
بر اساس این برنامه نیروهای امنیتی افغانستان، قادر به راه اندازی عملیات تهاجمی میگردند و تا سال ۲۰۱۹ میلادی این نیروها توانایی عملیات بزرگ تهاجمی را پیدا خواهند کرد.
وزارت دفاع امریکا در این گزارش گفته که این برنامه امنیتی دارای چهار عنصر اساسی بود که ارتقای سطح قابلیتهای جنگی نیروهای امنیتی افغان، بهبود سطح رهبری، ایجاد قومانده منظم و هماهنگ و مبارزه علیه فساد اداری را در بر میگیرد.
بر اساس این برنامه وسیعی امنیتی شماری نیروهای خاص افغانستان نیز دو برابر افزایش مییابند، اما به نوشته گزارش در تعداد مجموعی نیروهای امنیتی این کشور تغییری وارد نمیکند.
گزارش در ادامه مینویسد، حکومت افغانستان با ایجاد پلانها برای آینده این کشور نشان داده که قصد مبارزه با این مشکلات را دارد و با متحد امنیتی خود امریکا متعهد باقی میماند.
در این برنامه حکومت افغانستان از استراتژی جدید امریکا چیزی گفته نشدهاست.
جیمز متیس وزیر دفاع امریکا گفته که این استراتژی را در نیمه دوم ماه جولای اعلان خواهد کرد.
در اوایل این ماه اداره امریکا گفت که رئیس جمهور دونالد ترمپ به وزیر دفاع این کشور صلاحیت داده که شمار عساکر که قرار است به افغانستان اعزام شوند، خود تعیین نماید.
بر اساس گزارشها قرار است جیمز متیس حدود ۴ هزار عسکر اضافی را به افغانستان اعزام کند.
اما دفتر متیس گفته که وزیر دفاع امریکا تا کنون در مورد شمار عساکر که به افغانستان اعزام میشوند، تصمیم نگرفتهاست.
امریکا در حال حاضر ۸۴۰۰ عسکر در افغانستان دارد.
گزارش روز سه شنبه وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون وضعیت کنونی در افغانستان را ارزیابی کرده میگوید، پاکستان بهطور دوامدار به جنگجویان طالبان بهشمول جنگجویان شبکه حقانی پناهگاههای امن دادهاست.
گزارشها میگویند، حملات دوامدار گروههای تندرو مستقر در پاکستان در افغانستان روابط و مناسبات بین این دو کشور را تیره ساختهاست.
گروههای تندرو شامل طالبان و حقانی بهطور دوامدار از پناهگاههای امن در پاکستان استفاده میکنند.
وزارت دفاع امریکا هر شش ماه این چنین گزارشها را به کانگرس ارائه میکند.