پس از افزایش نگرانیها از ایجاد تفرقه میان مذاهب در افغانستان محمد اشرف غنی اطمینان میدهد که در حال حاضر اتحاد کامل میان مذاهب مختلف در افغانستان وجود داشته هیچ کس در اخوت افغانها شک نداشته باشد.
رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه در مراسم بزرگداشت از دهه نزول قرآن کریم در کابل با ابراز این مطلب گفت که اتحاد کامل میان مذاهب درین کشور وجود دارد.
غنی خطاب به کسانیکه با انجام حملات تلاش برای ایجاد تفرقه افگنی میان مذاهب در افغانستان میکنند گفت که این کشور جای برای تفرقه مذهبی نیست.
او افزود:
"این مملکت جای تفرقه مذهبی نیست و اگر فکر میکنید که تکایای ما را مورد حمله قرار میدهید من برایتان اطمینان میدهم که هرسنی مذهب خود را برای حفاظت از تکایا قربانی میکند و همچنین هر شعیه مذهب از هر مسجد دفاع میکند و نباید در اخوت افغانی ما شک وجود داشته باشد."
رئیس جمهور غنی هرچند در این خصوص از کدام گروه و یا کشور خاص نام نبرد اما از علمای افغانستان خواست تا صدای شان را علیه فتنه، جعل و وهشت بلند نمایند.
او گفت کسی برای ما درس اسلامی را یاد ندهد بلکه علمای ما همه معلمین اسلام استند و تاکید کرد علمای هر کشوریکه خواهان مناظره با علمای افغانستان استند به میدان بیایند.
این اظهارات پس از آن مطرح میگردد که اخیر حملات بر شماری از مساجد اهل تشیع و اهل تسنن در کابل و برخی ولایات افغانستان صورت گرفته و سبب تلفات به نماز گزاران درین مکانهای مقدس شدهاست.
اما این حملات از سوی شوراهای سراسری علمای شعیه و سنی افغانستان محکوم گردید.
پس از وقوع این حوادث شماری از نهادها به شمول مرکز هماهنگی اقوام افغانستان گفتند که استخبارات کشورهای بیرونی و برخی حلقات در داخل نظام تلاش برای تفرقه میان مذاهب و اقوام افغانستان دارند.
کارشناسان افغان ایجاد تفرقه افگنی میان مذاهب در افغانستان را کار استخبارات کشورهای بیرونی بخصوص پاکستان، گروه داعش و لشکرجنگوی میدانند.
خالد سادات میگوید رئیس جمهور غنی نیز در سخنان اش اشاره به همین کشور و گروههای تروریستی داشت.
او افزود:
"جنگجویانی که از آدرس داعش و لشکر جنگوی در افغانستان میجنگند آنها به شکلی از اشکال به ای اس ای و استخبارات نظامیان پاکستان وابسته استند و اشاره مستقیم رئیس جمهور به پاکستان است و میخواهند به مردم افغانستان پیام بدهد و پیام شان این خواهد باشد که افغانستان یک قوم و ملت واحد وجدا نا پذیر است."
آقای سادات جنگهای مذهبی را خطرناک تر از جنگهای نظامی خوانده و میگوید هرگاه افغانستان با چنین سرنوشت رو به رو گردد خاتمه دادن به این گونه جنگها کار دشوار خواهد بود.
اما وی تاکید میکند که اطمینان دادن از سوی مقامات حکومت در شرایط کنونی به پیروان مذاهب مختلف در افغانستان بالای مردم تاثیر مثبت گذاشته و سبب منسجم شدن بیشتر آنان میگردد.
جاوید حسن زاده