سازمان عفو بینالملل در یک گزارش میگوید که حقوق بشر در سرتاسر جهان با تهدید روبهروست زیرا شماری از سیاستمداران جهت تقویت اقتدار سیاسیشان از شعارهای زهراگین و فاقد احساسات انسان دوستانه علیه اقلیتهای نژادی و مذهبی استفاده میکنند.
درین گزارش از نقض حقوق بشر در افغانستان و پاکستان و برخی از کشورهای دیگر نیز یادآوری شدهاست.
سلیل شیتی «Salil Shetty» سرمنشی سازمان عفو بینالملل میگوید که کمپاین استفاده از شعارهای زهراگین توسط دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا نمونه از روند سیاست آشفته و تفرقهافگن در جهان است.
بهگفته وی، رهبران سیاسی در بخشهای مختلف جهان ادامه قدرت سیاسی خود را در ایجاد ترس، دیگران را مقصر دانستن و تفرقهگرایی میبینند.
شیتی افزود، همدیگر ستیزی و تفرفهافگنی به یک نیروی خطرناک در امور جهانی مبدل شده و جهان را با خطر بیشتر روبهرو ساختهاست.
منشی عمومی سازمان عفو بینالمللی از رئیس جمهور دونالد ترمپ، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، ویکتور اوربان صدراعظم هنگری و رود ریگو دوتیر تی رئیس جمهور فلیپین یاد کرده و آنها را از جمله سیاستمدارانی خوانده که اجنداهای زهراگین را روی دست گرفته و این کار شان سبب وضعیت ناگوار بشری در جهان میشود.
در گزارش سازمان عفو بینالملل آمدهاست که شعار سیاسی "ما در برابر آنها" در امریکا و اروپا با بحران پناهجویان در جهان تشدید یافتهاست.
این سازمان در گزارش سالانه اشیک سروی در رابطه به ۱۵۹ کشور را نیز شامل نموده و در آن آمدهاست که مردم درین کشورها چگونه از نزاع، بیجا شدن، تبعیض و سرکوب شدن رنج میکشند.
درین گزارش آمدهاست که بر اساس معلومات سازمان عفو بینالملل، تخطیهای گسترده حقوق بشری در افغانستان از جنگ با طالبان، گروه موسوم به دولت اسلامی و دیگر تندروان مسلح ناشی میشود.
در گزارش آمدهاست که در جریان منازعه جاری در افغانستان هزاران ملکی کشته، بیجا و یا زخمی شدهاند.
این سازمان میگوید که تندروان مسلح، مسئول بخش اعظم تلفات غیر نظامیان اند اما افراد ملکی از سوی قوای طرفدار حکومت نیز کشته و زخمی شدهاند.
امنستی انترنشنل گفتهاست که نا امنی دسترسی بسیاری افغانها به تعلیم، خدمات صحی و سایر خدمات را محدود نمودهاست.
در گزارش از خشونت علیه زنان در افغانستان نیز یادآوری شده و از افزایش اعدام و شلاق زدن زنان در محضر عام از سوی گروههای مسلح خبر داده شدهاست.
درین گزارش همچنان گفته شده که در افغانستان مدافعین حقوق بشر و خبرنگاران بهطور دوامدار از سوی عناصر حکومتی و غیر حکومتی تهدید شدهاند.
سازمان عفو بینالملل در مورد پاکستان میگوید که با وجود توشیح یک قانون جدید در رابطه به حفاظت زنان در ایالت پنجاب، قتلهای ناموسی درین کشور ادامه دارد.
این سازمان گفتهاست که با خبرنگاران از سوی نیروهای امنیتی پاکستان و گروههای تندرو مسلح بدرفتاری صورت گرفتهاست.
در گزارش آمدهاست که اقلیتهای مذهبی در پاکستان از سوی عناصر دولتی و غیر دولتی با تبعیض روبهرو اند.
در گزارش همچنان آمدهاست که دسترسی زنان فقیر و باشندههای روستاها به خدمات با کیفیت صحی هنوز هم محدود است.
سازمان عفو بینالملل در باره ایران میگوید که آزادی بیان، تجمعات صلحآمیز و اعتقاد مذهبی از سوی مقامهای ایرانی شدیداً سرکوب شدهاند.
این سازمان گفتهاست که منتقدین حکومت این کشور بازداشت و زندانی شدهاند.
در گزارش آمدهاست که مقامات بهطور گسترده از مجازات اعدام استفاده کرده و در ایران صدها اعدام صورت گرفته که برخی از آنها در محضر عام انجام شدهاند.
امنستی انترنشنل همچنان گفتهاست که اقلیتهای مذهبی و نژادی با تبعیض روبهرو شده و با آنها رفتار نادرست صورت گرفتهاست.
این سازمان میگوید که زنان و دختران با خشونت و تبعیض فراگیر روبهرو شدهاند.
سازمان عفو بینالملل در رابطه به روسیه میگوید که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور به تلاش برای تضعیف جامعه مدنی در روسیه ادامه دادهاست.
در ادامه گزارش آمدهاست که محدودیت بر آزادی بیان و گردهماییهای صلحآمیز در روسیه در جریان سال ۲۰۱۶ میلادی افزایش یافت.
درین گزارش همچنان گفته شدهاست که تعقیب قانونی معترضان ضد حکومت نگرانیها را در مورد معیارهای محاکمه غیر عادلانه در روسیه ایجاد کردهاست.