سویدن به تاریخ ۳۰م ماه می ۲۰ پناهجوی افغان را که تقاضای پناهندهگی شان رد شده بود، دوباره به افغانستان فرستاد.
کمتر از یک هفته بعد از آن یعنی به تاریخ سوم ماه جون، یکی از همین نوجوانان برگشته از سویدن در انفجاری کشته شد که در مراسم به خاک سپاری پسر معاون ولسی جرگه رخ داد.
مقامات سویدنی گفتهاند این نوجوان به سبب آن قبول نشد که قضیه اش ابهام داشت و او سالهای زیادی را در ایران گذشتانده بود.
مقامات همچنان سن این مرد را نزده سال خواندهاند در حالیکه خودش گفته بود ۱۷ ساله است.
با وجود آنکه به نظر میرسد مقامات سویدن در مورد امنیت این نوجوان در افغانستان چیزی کرده نمیتوانستند ولی به گفته مقامات اخراج وی از سویدن صد در صد بود.
به نوشته هیومن رایتس واچ کشورهای اروپایی مکرراً تقاضای پناهندهگی پناهجویان افغان را رد کردهاند، آنها نمیدانند که شماری از این افراد از نا امنیهای نقاط دیگر افغانستان فرار کردهاند، و در بدل آنها را به کابل که آن را نسبتاً امن تلقی میکنند میفرستند.
شماری زیاد از این پناهجویان رد شده در اروپا، با وجودیکه از نقاط دیگر افغانستان آمدهاند به کابل فرستاده میشوند که این اقدام به شمار ۱،۵ میلیون بیجا شدهء داخلی قبلاً موجود در افغانستان میافزاید.
هیومن رایتس واچ میگوید، این نظر که گویا کابل محل امن برای افغانهاست، عواقب جدی دارد.
پذیرش مهاجرین افغان در ۵ کشور اروپایی به شمول سویدن کاهش قابل ملاحظه یافتهاست.
در همهء این پنج کشور کمکهای مالی به پناهجویان از ۸۰ در صد در دو ربع اول سال ۲۰۱۵ به حدود ۴۵ در صد در دو ربع اول ۲۰۱۷ کاهش یافتهاست.
هیومن رایتس واچ مینویسد دو روز بعد از انفجار در نزدیکی سفارت جرمنی در کابل حکومت در برلین در یک اقدام مناسب، اخراج مهاجرین افغان به کابل را به تعلیق انداخت، کشورهای دیگر اروپایی هم باید این کار را کنند.