یک اداره احصایۀ اتحادیه اروپا گفتهاست، کشورهای عضو این اتحادیه در سال گذشته میلادی به ۷۱۰.۴۰۰ تن پناهندگی داده اند که بیش از نصف آنها اتباع سوریه اند.
اداره یورستات میگوید، این رقم حدود دو برابر افزایش را نسبت به سال ۲۰۱۵ میلادی نشان میدهد.
به گفته این اداره، سوریها بزرگترین گروهی بوده اند که در سال ۲۰۱۶ میلادی از مزایایی پناهندگی در اتحادیه اروپا استفاده کردهاند.
تقاضای پناهندگی ۴۰۵.۶۰۰ سوری در سال ۲۰۱۶ میلادی در اروپا پذیرفته شدهاست که ۵۷ درصد افراد پذیرفته شده در اروپا را تشکیل میدهند.
عراقیها با پذیرفته شدن ۶۵.۸۰۰ تن در ردیف دوم و به تعقیب آنها افغانها قرار دارند.
در سال ۲۰۱۶ میلادی اتحادیه اروپا پناهندگی ۶۱.۸۰۰ افغان را پذیرفتهاست.
در سال ۲۰۱۶ میلادی جرمنی به ۴۴۵.۲۱۰ تن پناهندگی دادهاست که تعداد آن نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش را نشان میدهد.
سویدن با پذیرفتن ۶۹.۳۵۰ پناهجو در ردیف دوم قرار دارد که تعداد آن نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافتهاست.
ایتالیا با پذیرفتن ۳۵.۴۵۰ پناهجو در ردیف سوم قرار دارد.
جرمنی در حقیقت قواعدی را که به نام"دوبلین" یاد میشد در مورد سوریها که در سال ۲۰۱۵ میلادی بزرگترین موج پناهجویان را تشکیل میدادند، لغو کرد.
براساس قواعد "دوبلین" پناهجویان باید دوباره به کشور مبدا که در آن راجستر شدهاند، اعزام میشدند. اما بعد از رسیدن حدود یک ملیون پناهجو به جرمنی و افزایش نارضایتی مردم، صدراعظم این کشور مجبور شد گامهای را در زمینه محدود ساختن رسیدن پناهجویان به جرمنی اتخاذ کند.
ادارهء یورستات میگوید، برای ۵۵ درصد ۷۱۰.۴۰۰ پناهجو پناهندگی سیاسی، برای ۳۷ درصد آنها حمایت فرعی داده شدهاست، به این مفهوم که آنها دوباره به کشورهایشان فرستاده نمیشوند.
برای ۸ درصد پناهجویان اقامت به دلایل بشری داده شدهاست.
به گفته اداره یورستات کشورهای اتحادیه اروپا حدود ۱.۲ میلیون تقاضای پناهندگی را در سال ۲۰۱۶ میلادی دریافت کردهاند که تقریباً به رقم بیسابقۀ سال ۲۰۱۵ میلادی نزدیک است.