شورای علمای کابل در پیوند به دوام جنگ از سوی طالبان در ماه رمضان، عکسالعمل جدی نشان داد.
این شورا موقف طالبان مسلح مبنی بر شدت بخشیدن جنگ از سوی این گروه در ماه رمضان را تقبیح کردهاست.
معاون این شورا روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی کشتار مسلمانان را ناروا خوانده گفت که مخالفین مسلح حکومت باید حد اقل در ماه رمضان از جنگ دست بردارند.
گل احمد صدیقی چکری گفت:
"به این باید دقت شود که جنگ پیامبر در ماه رمضان در مقابل مشرکین انجام شدهاست، آیا کسانی که اینجا در این خاک زیست دارند کافر اند؟ ما به این افسوس میکنیم که اکثریت تلفات ما را مردم عام تشکیل میدهند و این قابل تقبیح است کشتن مسلمان در ماه رمضان روا نیست خواست ما از اینها این است که بهخاطر خدا دیگر جنگ را متوقف سازید و به احترام این ماه به صلح بپیوندید."
این در حالیست که طالبان مسلح خواست حکومت افغانستان در پیوند به آتش در ماه رمضان را نپذیرفته است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان مسلح روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که این گروه نهتنها خواست کابل در پیوند به توقف جنگ را رد میکند، بلکه بهگفته وی آنان جنگ را در ماه رمضان بیشتر شدت خواهند داد، چون به باور طالبان مسلح جنگ در این ماه ثواب بیشتر دارد.
اما قبل از این محمد اشرف غنی رئیس جمهور و یوناما یا دفتر هیئت معاونت سازمان مللمتحد در افغانستان از مخالفین مسلح حکومت خواستهاند تا به احترام ماه رمضان از جنگ و کشتار دست بکشند.
این در حالیست که یک حمله کننده انتحاری صبح روز شنبه و روز نخست ماه رمضان موتر مملو از مواد انفجاریاش را در شهر خوست منفجر ساخت که در نتیجه ۱۴ تن کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند.
باشندههای شهر کابل نیز در مورد شدت بخشیدن جنگ از سوی طالبان مسلح در ماه رمضان نظریات مختلف دارند.
دو تن از آنان در مورد به رادیو آزادی گفتند:
"نام من جمالالدین است خواست من از طالبان این است که بهخاطر ماه رمضان مراعات کنند و از جنگ دست بردارند اینها که گفتهاند جهاد میکنند با کی جهاد میکنند؟ اینجا همه مسلمان اند."
"نام من اسرار است. جهاد علیه کسی میشود که کافر باشد، اما در افغانستان همه مسلمان هستیم نیروهای امنیتی ما مسلمان اند نماز میخوانند و روزه میگیرند پس طالبان علیه اینها چطور جهاد میکنند؟"
اما برخی دیگر از باشندههای کابل خواست حکومت و مردم مبنی بر توقف جنگ در ماه رمضان از سوی طالبان مسلح را بیجا میخوانند.
بهگفته آنان در گذشته نیز آنان خواستهای مشابه را رد نموده و بهگفته این باشندهها طالبان حتی از حملات در مساجد و شفاخانهها نیز دریغ نکردهاند.
از سوی هم برخی از عالمان دین از دست داشتن برخی حلقات استخباراتی منطقه در عقب دوام جنگ طالبان مسلح حرف میزنند.
آنان میگویند که در صفوف طالبان کسانی وجود دارد که به رهنمایی همان حلقات استخباراتی منطقه خواهان ادامه جنگ در افغانستان اند.
گزارش: آرزو غیاثی