- انترنشنل بزنس تایمز
نشریۀ انترنشنل بزنس تایمز مینویسد که پاکستان عبورگاه مرزی سپین بولدک را بنابر دلایل انسانی باز گشود.
نشریه مینویسد که عبورگاه چمن-سپین بولدک بعد از درگیری اخیر نیروهای سرحدی دوکشور که در آن بنوشتۀ نشریه پانزده نفر کشته شد مسدود شده بود.
انترنیشنل بزنس تایمز مینویسد که اردوی پاکستان در اعلامیۀ روز شنبه خود گفت که این عبورگاه را که تقریبا یکماه مسدود بود بنابر دلایل انسانی دوباره میگشاید.
نشریه مینویسد که عبورگاه سپین بولدک به مناسبت حلول ماه رمضان گشوده شد.
انترنشنل بیزنس تایمز از قول محمد شریف غرزی یک کارمند شعبۀ پاسپورت افغانستان در سپین بولدک نوشته که با استقبال از بازگشایی این عبورگاه گفتهاست که این یک خبر بزرگ برای همه است چون بخاطر روزه مردم زیر فشار بودند.
سپس نشریه به برخورد اخیر میان نیروهای سرحدی دوکشور در سپین بولدک پرداخته که همدیگر را به آغار آن متهم ساختند.
جانب پاکستانی بعد از درگیری ادعا کرد که نخست نیروهای افغانستان بر سربازان پاکستانی که گروههای سرشماری را همراهی میکردند فیر نمودند اما جانب افغانی گفت نیروهای پاکستانی آغازگر درگیری بودند.
- ستراتفور
در حالیکه نشریۀ انترنشنل بزنس تایمز به بازگشایی عبورگاه مرزی سپین بولدک پرداختهاست نشریۀ امریکایی ستراتفور یک مطلب تحلیلی در بارۀ افزایش محتمل نیروهای امریکایی در افغانستان نوشتهاست.
ستراتفور در فشردۀ پیش بینی خود مینویسد که اگر رئیس جمهور ترمپ موافقه کند و وزارت دفاع امریکا سربازان تازه نفس به افغانستان بفرستد این اقدام نیروهای افغان را نیرومند خواهد ساخت تا طالبان را به حد کافی ضعیف و مایل به صلح سازند.
ولی اگر عوامل عمدۀ ادامه جنگ و از جمله ضعف نیروهای افغان و حمایت پاکستان از شورشیان طالب برطرف نشوند دورنمای پایان جنگ کمرنگ خواهد بود.
نشریۀ ستراتفور میافزاید که به علت ناررساییها در تحکیم سرحدات افغانستان و پاکستان شبه نظامیان با استفاده از مناطق مرزی دو کشور به حملات عبور مرزی خود در هر دو کشور ادامه خواهند داد که این امر تلاشهای پایان دادن جنگ را پیچیده تر میسازد.
نشریه مینویسد در حالیکه راههای مداخله در افغانستان درین مرحلۀ تاریخ آزمایش شده و معروف است راههای خارج شدن ازین کشور چندان واضح و روشن نیست.
و این وضعیت نا مساعدیست که رئیس جمهور ترمپ در تصمیم فرستادن پنج هزار عسکر تازه نفس به افغانستان به آن روبرو است.
نشریه مینویسد که اگر رئیس جهمور ترمپ موافقه کند و این سربازان به افغانستان فرستاده شوند واشنگتن سهمگیری خود در جنگ افغانستان را که در زمامداری دو رئیس جمهور سابق امریکا ادامه یافت شدت خواهد بخشید.
این اقدام مستلزم اعطای صلاحیتهای بیشتر به سربازان امریکایی در میدان جنگ خواهد شد و امکان دارد باعث سهمگیری مناسب از جانب کشورهای ناتو هم شود.