شرکتهای امنیت سایبری در اخیر هفته گذشته شواهدی را یافتهاند که نشان میدهد، حمله سایبری رنسومویر (ransomware) که بیش از ۳۰۰ هزار کمپیوتر را در ۱۵۰ کشور جهان مورد حمله قرار داد، احتمال دارد با کوریای شمالی ارتباط داشته باشد.
شرکت امنیت سایبری سیمانتیک (Symantec) و لابراتوار کسپیرسکی (Kaspersky) به تاریخ پانزدهم ماه می گفتهاند، در ویروس وانهکرای (WannaCry) که یک بخش از ویروس کمپیوتری رنسومویر است از کودهای مالویر (malware) قبلاً پخش شده توسط گروپ جرایم سایبری لازاروس (Lazarus) استفاده شدهاست.
گروپ جرایم سایبری لازاروس در سال ۲۰۱۴ میلادی در عقب هک نمودن سیستم کمپیوتری شرکت سونی قرار داشت که در آن کوریای شمالی متهم دانسته میشود.
شرکت امنیت سایبری لابراتوار انتظر (Intezer) اسرائیل نیز گفتهاست، با نظریه اینکه احتمال دارد کوریای شمالی در عقب حمله سایبری اخیر قرار داشته باشد، موافق است.
ویروس کمپیوتری رنسومویر بهطور عمده کمپیوترهای را ضربه زدهاست که سیستم عامل سابق ویندوز را استفاده میکنند و اپدیت نشدهاند.
به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، ارتباطی را که شرکتهای امنیت سایبری بین حمله اخیر سایبری و کوریایی شمالی یافتهاند از نزدیک توسط ارگانهای تنفیذ قانون در سر تا سر جهان بهشمول واشنگتن دنبال خواهد شد.
مقامات امنیتی ایالات متحده امریکا و اروپا به آژانس خبری رویترز گفتهاند هنوز زود است که گفت، کی احتمال دارد در عقب این حمله بودهاست؟ ولی آنها احتمال کوریای شمالی را بهحیث مظنون رد نکردهاند.
بر اساس گزارش اوست (Avast) شرکت امنیت سایبری جمهوریت چک، کشورهای روسیه، تایوان، اوکراین و هند توسط ویروس کمپیوتری وانهکرای (WannaCry) متأثر شدهاند.
تام بوسرت (Tom Bossert) مشاور امنیت داخلی رئیس جمهور دونالد ترمپ، ادعای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دیگران را رد کردهاست که گویا این حمله سایبری از ایالات متحده سرچشمه گرفته، ابزار هک کردن که در آن استفاده شده توسط اداره امنیت ملی امریکا (NSA) انکشاف داده شده و به شبکه انترنت نفوذ کردهاست.
شورای امنیت سازمان مللمتحد به تاریخ پانزدهم ماه می، آزمایش اخیر راکت توسط کوریای شمالی را نکوهش کرده، تعهد نمود که تدابیر بعدی را بهشمول احتمال وضع تحریمها بر ضد کوریای شمالی اتخاذ خواهد کرد.