حکومت افغانستان میگوید، بیشتر از هر زمان دیگر برای اتصال افغانستان با کشورهای آسیای میانه و آسیای مرکزی تلاش میشود.
رئیس اجرائیه حکومت افغانستان آغاز کار ساخت سرک بهارک – اشکاشم در ولایت بدخشان را که افغانستان را با تاجکستان وصل میکند، بخشی از این تلاشها میداند.
عبدالله عبدالله روز شنبه هنگام آغاز کار ساخت این سرک در ولایت بدخشان تأکید کرد که با بهره برداری از این سرک، ترانزیت و تجارت افغانسان در منطقه گسترش خواهد یافت.
وی گفت:
"این پروژه در کاریابی، بهبود اقتصادی به گونه مستقیم و غیر مستقیم، رشد توریزم و گردش گری که یکی از ظرفیتهای خوب این سرزمین است انشاالله نقش خود را خواهد داشت، برای مردم که از بهارک تا دریای پنج ولسوالی اشکاشم قرار دارند تبریک میگویم و همینگونه، برای تمام مردم افغانستان."
این سرک از ولسوالی بهارک آغاز و با طول ۱۰۸ کیلومتر به دریای پنج ولسوالی اشکاشم منتهی میشود و هزینه ساخت این سرک را بانک انکشاف آسیایی میپردازد.
به گفته آقای عبدالله، در کنار آنکه این سرک میان افغانستان و تاجکستان راه تجارت و ترانزیت باز میکند، چندین ولسوالی بدخشان را نیز با هم وصل میسازد که سهولتهای زیاد را برای باشندگان این ولایت فراهم خواهد کرد.
از سوی دیگر، مهدی روحانی سخنگوی وزارت فواید عامه میگوید، ساخت این سرک چهار سال را در بر میگیرد و برای چهار هزار تن بگونه دوامدار زمینه کار و اشتغال فراهم میگردد.
در حال حاضر افغانستان برای وارد کردن اموال تجارتی از چین ، هند و برخی کشورهای دیگر باید از چندین کشور بگذرد.
در ماههای اخیر، اینکشور از راه شیرخان بندر ،آقینه، تورغندی و حیرتان با آسیای میانه وصل شد و در کنار این، داد و ستد تجارتی افغانستان از راه خط آهن با چین نیز آغاز شده که میتوان آن را از دستآوردهای تجارتی افغانستان در این اواخر دانست.
با این همه، آذرخش حافظی مسئول روابط بینالملل اتاق تجارت و صنایع افغانستان در باره اهمیت این راه به رادیو آزادی گفت:
"این پروژه یکی از پروژههای بزرگ برای افغانستان است، اگر کمی این پروژه گسترش داده شود، ما را با کشورهای چین، تاجکستان، قرغزستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی و بندر گوادر وصل میسازد. ما را در یک نقطه بسیار کوچک با آسیای مرکزی و آسیای جنوبی وصل میسازد و برای امنیت ما نیز یک خوشبختی است که این سرک از گردنه پامیر در سه کشور مانند پاکستان، هند و چین داخل میشود و از سوی دیگر تغییراتی که در دنیا آمده کشورهای آسیای مرکزی علاقه مند داد و ستد تجارتی با افغانستان استند."
آذرخش حافظی میگوید، با ساخت سرک بهارک – اشکاشم، افغانستان با تاجکستان وصل میگردد و اینکشور که در حال حاضر برای هر بار وارد کردن کالای تجارتی ۸۵ هزار دالر هزینه میکند، با آغاز معاملات تجارتی از طریق این راه در رقم این پول کاهش خواهد آمد.
آقای حافظی تأکید میکند که با ساخت سرک بهارک - اشکاشم آسیای مرکزی از راه افغانستان با جنوب آسیا وصل خواهد شد و این کار برای افغانستان اهمیت بیپیشنه، ترانزیتی، تجارتی و اقتصادی دارد.
نظیفه محبوبی