ایرانیها بتاریخ نوزدهم ماه می از حق رأیدهی خود استفاده کرده و در انتخابات ریاست جمهوری این کشور سهم میگیرند.
از میان ۱۶۰۰ نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران تنها شش نامزد آن توانستند به این انتخابات راه یابند و در برگههای انتخاباتی نامهای شان را ثبت کنند.
نامزدی ۱۳۷ زنی که خود را برای کرسی ریاست جمهوری در انتخابات امسال ثبت کرده بودند، نیز رد شدهاست و در حقیقت هیچ زنی تا کنون در ایران نتوانسته نامش در میان نامزدان انتخابات در برگه انتخابی جا داشته باشد.
شورای نگهبان ایران سابقه رد کردن اصلاح طلبان، مخالفان و یا هر کسی را که فکر میکند باعث تهدید نظام شده میتواند را دارد.
اینبار نیز این شورا، نامزدی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران را که سابقه مخالفت با آیتالله علی خامنهیی رهبر مذهبی این کشور را دارد، رد کرد.
حسن روحانی رئیس جمهور فعلی ایران برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد است که تا کنون موفق به آوردن اصلاحات که در مبارزات انتخاباتی اول وعده سپرده بود، نشدهاست.
محافظهکاران در ایران بالای حسن روحانی انتقاد کرده میگوید که برای نزدیکی با غرب فرهنگ و سیاست لیبرال را در کشور ترویج میکند.
- سؤال اینجاست که چی کسی رقیب سرسخت روحانی در این انتخابات بوده میتواند؟
به احتمال زیاد ابراهیم رئیسی یکی از روحانیهای تندرو که با آیتالله علی خامنهیی نزدیک است رقیب سرسخت حسن روحانی در این انتخابات است.
ابراهیم رئیسی که خود را نامزد فقیرها میخواند، وعده کرده که اگر در انتخابات ریاست جمهوری برنده شود علیه فساد اداری و سوء مدیریت مبارزه خواهد کرد.
مقامات امنیتی در ایران در استانه انتخابات ریاست جمهوری در آنکشور تعدادی از فعالان اصلاحطلب و روزنامه نگاران را دستگیر کردهاند.
با آنکه تعداد زیاد ایرانیها در تاریخهای انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوقهای رأی میروند اما نگرانیهای وجود دارد که ممکن این انتخابات آزاد و عادلانه نخواهد بود.