شماری از مدافعان حقوق زن میگویند، هرچند حکومت و نهادهای غیر دولتی در زمینه تأمین حقوق زنان کارهای مهمی را انجام دادهاند اما با گذشت هر روز خشونت علیه زنان در افغانستان افزایش مییابد.
به هدف جلوگیری از افزایش خشونت علیه زنان روز سه شنبه دهها فعال مدنی در کابل در کمپاین تحت نام «یک میلیارد صدا از کابل تا نیویارک» اشتراک کردند.
امینه باتور یک تن از برگزار کنندهگان این حرکت مدنی در صحبت با رادیو آزادی گفت، افغانستان از جمله کشورهای است که روز به روز آمار خشونت علیه زنان در آن افزایش مییابد.
وی گفت:
"در مورد خشونت علیه زنان اگر بگویم واقعاً من بگویم حق خانمها خورده میشود و حقشان برایشان داده نمیشود خشونت علیه زنان به نظر من در افغانستان زیاد است."
خانم امینه از دولت میخواهد که در عرصه جلوگیری از خشونت علیه زنان مبارزه جدی کند.
بر اساس ارقام ارائه شده از سوی وزارت امور زنان افغانستان از آغاز سال روان خورشیدی تاکنون ۱۹۰۶ قضیه خشونت علیه زنان در اینکشور ثبت شدهاست که ۳۰ مورد قتل نیز شامل آن میباشد.
این در حالیست که روز گذشته وزارت امور زنان افغانستان از فعالین حقوق زن خواست تا در زمینه آگاهی دهی به مردم در قریهها نیز تلاش کنند.
فرشته امینی یک تن از اشتراک کنندهگان این حرکت مدنی میگوید، ارقام رسمی سازمان مللمتحد نشان میدهد که همه ساله یک میلیارد زن در جهان با خشونت مواجه بوده و آنان نیز با کمپاین یک میلیاردی بر ضد خشونت علیه زنان همصدا میشوند.
نهادهای متعدد مدنی همه ساله به هدف جلوگیری از خشونت علیه زنان با این حرکت یکجا میشوند.
پیش از این مقامات حکومت افغانستان بخصوص رئیس جمهور محمد اشرف غنی گفته بود که خشونت علیه زنان قابل قبول نیست و باید به این مسئله توجه جدی شود.
از سوی هم برخی اعضای ولسی جرگه از این اقدام زنان قدردانی میکنند اما تأکید دارند که بیشتر این حرکات جنبه نمایشی دارد و نفع آن به زنان نمیرسد.
وژمه ساپی عضو ولسی جرگه در صحبت با رادیو آزادی در این مورد گفت:
"اکثریت دلایلی که تا کنون مشکلات ما افزایش مییابد و در آن کاهش دیده نمیشود به نظر شخصی من ایناست که ما در مورد کار مبهم تحقیق میکنیم که این عمل هیچ امیدوار کننده نیست که درد زنان را دوا کند این به آن معناست که ما به نام زنان تجارت میکنیم."
خانم ساپی میگوید، برای زنان باید سهولت به میان آید تا با اطمینان کامل به ارگانهای عدلی و قضایی مراجعه کرده و حقوق خود را بدست آورند.
وی همچنان تأکید کرده که علمای دینی باید برای تأمین حقوق زنان برای مردم در قریهها و مناطق دور دست افغانستان آگاهی دهند.
گزارش: حمیرا الکوزی