حکومت پاکستان به روز چهارشنبه متن صحبت تلیفونی دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا با نواز شریف صدراعظم این کشور را نشر کرد.
دفتر نواز شریف صدراعظم پاکستان در هفتۀ که گذشت به نقل از دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا میگوید، نواز شریف یک رهبر قوی و صاحب اعتبار بوده که کار و فعالیت او در همه عرصهها مشهود است.
به نقل از دونالد ترمپ همچنان گفته شده که دیدار از کشور مانند پاکستان و ملاقات با مردم آن را آرزو دارد. اما در خبرنامه گفته نشده که ترمپ چرا از نواز شریف توصیف کردهاست.
خبرنامه از جانب ترمپ میگوید که با صدراعظم نواز شریف گفتگوی موثر داشت و هر دو کشور در آینده روی ایجاد روابط قوی کار خواهند کرد.
اما گروه دستیاران ترمپ در این مورد از ارائه جزییات بیشتر خودداری کرده و صحت معلومات ارائه شده از جانب پاکستان را نیز تائید نکردهاست.
دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا همچنان در باره نزاع کشمیر بین هند و پاکستان نیز ابراز نظر کردهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه گفت، اسلام آباد برای حل مسئله کشمیر از نظر ترمپ استقبال کرد.
در این حال، دهلی جدید در این مورد تبصرۀ نکردهاست.
اما للیت منسنگ سفیر سابق هند در امریکا میگوید، شریف و ترمپ در باره روابط نیک دو کشور گفتکو کرده اما آنها فکر نمیکنند که این مسئله موجب نگرانی هند شود.
به نقل از حکومت پاکستان گفته شده که صدراعظم نواز شریف از دونالد ترمپ دعوت کرده تا از پاکستان دیدن کند و ترمپ در مقابل ابراز امتنان نمودهاست.
پس از گفتگوی دونالد ترمپ با نواز شریف، رونامههای پاکستانی تبصرههای گوناگونی را به نشر رساندهاند.
روزنامه انگلیسی زبان دی نیوز مینویسد، سفر ترمپ به پاکستان یک مژده جالبی خواهد بود، اما هشدار میدهد که این باید دقیق ملاحظه شود که ترمپ تعهدات خود را عملی میکند یا خیر؟
علی سلمان خبرنگار پاکستانی روز پنجشنبه در صفحه تویتر خود نوشت که دونالد ترمپ هیچ گاهی نوازشریف را ندیده اما میداند که نواز شریف یک رهبر قوی است.
عمر قریشی خبرنگار دیگر در تویتر خود نوشته است، آیا آقای ترمپ آگاهی دارد که اکثریت نفوس پاکستان را مسلمانان تشکیل میدهند؟ پس چگونه ممکن است که آنها مردمان فوق العاده باشند؟ آیا شما ترمپ ورود آنها را به امریکا منع نکردهاید؟
این گفتهها اشاره به اظهارات ترمپ حین کمپاین انتخاباتیاش بود. زیرا دونالد ترمپ گفته بود که به ورود مسلمانان به امریکا قیودات موقت وضع میکند.
گفتگوی ترمپ و نوازشریف شاید احساسات تعدادی از پاکستانیها را تحریک کرده باشد چرا که قبل از این انتقادهای زیادی متوجه پاکستان بود.
دونالد ترمپ در سال ۲۰۱۲ میلادی در یک پیاماش که از طریق تویتر به نشر رسیده، گفته بود: "این واضح است که پاکستان دوست ما نیست. اما به آنها میلیاردها دالر کمک میکنیم، ولی آنها در بدل آن چه میدهند؟ خیانت و بیاحترامی بیش از حد."
غلام مصطفی کارشناس امور سیاسی و آمر دیپارتمنت علوم سیاسی پوهنتون پیشاور در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"این یک موضوع سیاسی است. سیاستمداران در هنگام مبارزات انتخاباتیشان برای رسیدن به قدرت چنین موضوعات را مطرح میکنند، اما پس از آن باید عملی کردن آن را ملاحظه کرد. ترمپ موقف خود در ارتباط به دیپلوماسی خارجیاش را بعداً توضیح خواهد داد."
سیلم احمد یک تحلیلگر سیاسی دیگر پاکستان در باره گفتگوی تلیفونی صدراعظم نواز شریف و دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا به رادیو آزادی گفت، از این گفتگوها بر میآید که وعدههای سپرده شده در دوران مبارزات انتخاباتی با کار عملی در میدان سیاست، تفاوتهای زیادی دارد.
واشنگتن از سال ۲۰۰۲ میلادی به این سوی برای مبارزه با تروریزم نزدیک به ۲۰ میلیارد دالر به اسلام آباد کمک کردهاست. ولی نگرانیهای موجود اند که ترمپ در آینده ممکن است که از کمک به پاکستان منصرف شود.