برنده شدن دونالد ترمپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نه تنها حامیان حزب دیموکرات امریکا را که به نفع هلیری کلنتن رأی دادن متعجب ساخت بلکه بر اساس گزارشها در پهلوی تعجب برخی از کشورها را نگران هم ساختهاست.
خبرگزاری رویترز در مورد نگرانی پاکستان گزارشی را نشر کرده و نوشته است که اسلام آباد از نزدیکی امریکا و رقیب دیرینه اش هند نگران است.
ترمپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود چند بار از پاکستان نام برد و این کشور را هدف انتقاد قرار داد.
وی گفت که داشتن سلاح هسته یی به یک کشور مانند پاکستان که چندان با ثبات نیست نگران کنندهاست.
"مشکل با پاکستان اینست که سلاح هسته یی دارد و این یک مشکل عمده است و یگانه کشوری نیست بلکه در جمع ۹ کشوریست که سلاح هسته یی دارند و نیمه بی ثباتاند و ما نمیخواهیم که اینها کاملاٌ بی ثبات شوند."
دونالد ترمپ همچنان درماه می سال روان میلادی به فاکس نیوز گفت که او طرفدار حفظ نزدیک به ده هزار نیروی امریکایی در افغانستان است زیرا در همسایگی افغانستان، پاکستان با سلاح هسته یی وجود دارد.
به نوشته خبرگزاری رویترز واشنگتن و اسلام آباد دو متحد تاریخی در منطقه شاهد فرار و نشیب در روابط شان بوده اند، و این روابط اخیراٌ زمانی به سردی گرایید که یک طیاره بی پیلوت امریکایی ملا منصور رهبر گروه طالبان را در خاک پاکستان هدف قرار داد.
رویترز به نقل از برخی آگاهان پاکستانی نوشتهاست که اداره دونالد ترمپ نبست به پاکستان روابط بهتر و نزدیکتر با هند خواهد داشت.
حسن عسکری رضوی یکی از همین آگاهان به رویترز گفتهاست که امریکا، پاکستان را منزوی نخواهد کرد اما دونالد ترمپ نسبت به هیلری کلنتن موقف تند تر در برابر پاکستان خواهد داشت.
در همین حال رستم شاه مهمند سفیر سابق پاکستان در افغانستان در صحبت با رادیو آزادی گفت، روابط نزدیک ترمپ با هند میتواند تاثیر منفی بالای روابط امریکا با پاکستان بجا ماند.
او افزود:
" پاکستان با چین نزدیک شدهاست و امریکا با هند. به هر اندازه که روابط میان امریکا و هند بهتر شود به همان اندازه بی اعتباری در روابط میان اسلام آباد و واشنگتن ایجاد خواهد شد و امریکا فکر میکند که بخاطر چین به هند ضرورت دارد و به نظر من در آینده تلاش امریکا برای نزدیک شدن با هند بیشتر خواهد شد و این میتواند تاثیر منفی بالای روابط پاکستان و امریکا بجا ماند."
اما گریس شلتون جنرال قونسل امریکا در شهر کراچی به شبکه تلویزیون جیو نیوز پاکستان گفتهاست که پالیسی خارجی کشورش بر اساس منافع ملی امریکا بوده و با تغییر حکومت در پالیسی تغییر وارد نخواهد شد.
با آنکه ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا تا کنون پالیسی دقیق اش را در مورد جنوب آسیا ارائه نکردهاست اما به تازهگی در مورد افزایش تنشها میان هند و پاکستان بر سر منطقه کشمیر گفت که حاضر به میانجیگری میان این دو کشور رقیباست.
واشنگتن همواره پاکستان را به حمایت از شورشیان مستقر در مناطق قبایلی این کشور متهم کردهاست و خواهان اقدامات جدی پاکستان در برابر این گروههای مسلح شدهاست اما اسلام آباد همواره حمایت این گروهها را رد کردهاست.