لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۱

جواب حکومت افغانستان به نامۀ ائتلاف ملی نیروهای انقلابی سوریه


پس از دریافت نامه از سوی مخالفان رژیم سوریه که گفته می‌شود در آن بخاطر جلوگیری از اعزام جنگجویان افغان به آن کشور تقاضا صورت گرفته، حکومت افغانستان می‌گوید تلاش‌های جدی از قبل برای حل این معضله از راه دیپلوماتیک جریان دارد.

شکیب مستغنی سخنگوی این وزارت روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی ضمن تائید مواصلت این نامه گفت، مسئله چگونگی اعزام مهاجرین افغان به جنگ سوریه را با بخش مهاجرین سازمان ملل متحد شریک ساخته است.

در پاسخ به اینکه چرا تلاش‌های انجام شده در راستای جلوگیری از اعزام افغان‌ها به جنگ سوریه تا کنون نتیجه‌یی نداشته است آقای مستغنی چنین گفت:

شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجۀ افغانستان
شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجۀ افغانستان

"نه تنها با دریافت این نامه بلکه با دریافت گزارش‌های دیگر هم جمهوری اسلامی افغانستان در جریان است اما در همه این موارد تلاش و اقدام قرار نمی‌باشد که در یک شب و روز یا مدت اندک نتیجه بدهد، هر تلاش تا رسیدنش به نتایج مطلوب مدتی را در بر می‌گیرد و تا زمانیکه این تلاش‌ها موثر واقع شود، ادامه خواهد داشت."

با آنکه وزارت خارجه در مورد محتویات این نامه جزئیات نداده‌است اما به تازه گی تلویزیون خصوصی یک کاپی از این نامه را که گفته شده از سوی هیثم المالح رئیس کمیته قانونی ائتلاف ملی نیروهای انقلابی سوریه به حکومت افغانستان فرستاده شده منتشر کرده‌است.

در این نامه آمده‌است که اپوزیسیون رژیم بشارالاسد از حکومت افغانستان خواسته تا جلو ورود افغانها در جنگ سوریه را بگیرد.

برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که در این نامه آمده که بیش از هشت هزار شهروند افغانستان از سوی ایران به جنگ سوریه فرستاده شده‌اند.

هر چند وزارت خارجه افغانستان حکومت یا سازمانی را مشخص نساخت اما گفت که شماری از افغان‌های مهاجر از سوی برخی سازمان‌های غیر دولتی و یا حکومت‌ها به فعالیت‌های مغایر با اصول بین‌المللی تشویق و یا گماشته می‌شوند.

اما سازمان دیده بان حقوق بشر یا "هیومن رایتس واچ" پیش از این گفته است که سپاه پاسداران ایران هزاران افغان مهاجر را جذب و به حمایت از نیروهای حکومت سوریه به جنگ آن کشور اعزام کرده‌است.

ایران همواره حمایت‌اش را به گونه مستقیم از حکومت بشارالاسد اعلام کرده اما مقامات ایرانی فرستادن افغانها از سوی آنان در این جنگ را رد می‌کنند و می‌گویند که نقش ایران در جنگ سوریه در حد مشوره است.

ائتلاف ملی نیروهای انقلابی سوریه در ماه نومبر سال ۲۰۱۲ میلادی بر علیه حکومت بشارالاسد ایجاد شد و فعالیت این ائتلاف از سوی شماری از کشورهای اروپایی، عربی و امریکا برحق دانسته می‌شود.

از سوی هم یک منبع معتبر در حکومت افغانستان می‌گوید، این کشور خواستار صلح است و تلاش می‌کند تا روابط‌ اش را به سطح دولت‌ها برقرار کند و همواره در حل همچون مسایل متعهد بوده‌است.

در عین حال شماری از آگاهان سیاسی افغان می‌گویند که حکومت افغانستان طوریکه لازم است به حل مشکلات افغان‌های مهاجر در کشورهای منطقه رسیدگی نکرده و به گفته آنان ناکام بوده‌است.

جاوید کوهستانی یکتن از این آگاهان می‌گوید، افغان‌ها نه تنها در جنگ نیابتی سوریه می‌جنگند بلکه در یمن نیز از احساسات مذهبی افغان‌ها استفاده مشابه صورت می گیرد.

حکومت افغانستان طوریکه لازم است به حل مشکلات افغان‌های مهاجر رسیدگی نکرده است.
حکومت افغانستان طوریکه لازم است به حل مشکلات افغان‌های مهاجر رسیدگی نکرده است.

وی افزود:

"نه تنها از ایران افراد به نفع حکومت سوریه به جنگیدن می‌روند اسناد و شواهد کافی وجود دارد که بخشِ از افراد در مناطق سرحدی افغانستان به نفع داعش حتی به جنگ یمن بر علیه روسی‌ها از جانب پاکستان و سازمان‌های اسلامگرا ارسال شده‌اند."

در عین حال برخی دیگر از کارشناسان، ایران را رژیم ایدیولوژیک عنوان کرده می‌گویند که آن کشور هرگز موازین حقوقی جهان را نپذیرفته است.

نصرالله ستانکزی استاد پوهنتون کابل به رادیو آزادی گفت که پیش از این نیز ایران با استفاده از احساسات مذهبی، افغان‌ها را در جنگ عراق دخیل ساخته و حکومت باید این معضل را در هر حالش از راه دیپلوماتیک حل کند.

گزارش: تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG