قوماندانی عمومی نیروهای مسلح امریکا و ناتو در افغانستان ابراز امیدواری کرد که افغانها در بازداشت هشت انتحار کنندۀ مظنون، نیروهای امنیتی افغان را کمک کنند.
این قوماندانی دیروز فهرست هشت انتحار کنندۀ مشکوک را به نشر رساند که در نقاط مهم افغانستان تصمیم حملۀ انتحاری را دارند.
هر چند، فریناندو ایستریلا سخنگوی قوماندانی عمومی نیروهای مسلح امریکا و ناتو در افغانستان از ارائه جزئیات در مورد این افراد خودداری کرد، اما گفت، در این مورد معلومات موثق استخباراتیشان را با نیروهای امنیتی افغان شریک ساخته اند.
آقای ایستریلا میگوید:
"نیروهای مشترک باور دارد که این هشت عضو گروه طالبان و شبکه حقانی، حملاتی انتحاری را در محلات مهم کابل، پروان، لوگر و خوست در پلان دارند. این افراد به همکاری و یا انجام این چنین حملات مظنون اند. ما تصمیم گرفتیم که معلومات در مورد این افراد را به نشر رسانیم. زیرا این برای ما و همکاران افغان ما کمک میکند که آنها را دستگیر کرده و در آینده جلو چنین حملات را بگیریم."
در نتیجه حملۀ تروریستی سه شنبه هفتۀ گذشته در شهر کابل بیش از ۴۰۰ تن کشته و زخمی شدند.
پس از آن طالبان مسئولیت این حمله را بدوش گرفته و حکومت افغانستان گفت که این حمله را گروه حقانی به کمک اداره استخبارات نظامی پاکستان یا آی اس آی انجام داده است.
سخنگوی قوماندانی نیروهای مسلح امریکا و ناتو در افغانستان در ادامه صحبت خود با رادیو آزادی گفت، این حمله انتحاری نشان داد که تروریستان توان حملات بزرگ را در قلب پایتخت و شهر های بزرگ دارند.
فریناندو ایستریلا این مقام نظامی نیروهای بین المللی در افغانستان گفت، آنها اطلاعات موثق استخباراتی دارند که شماری از اعضای مشکوک گروه طالبان و شبکه حقانی در چهار اطراف کابل حملات انتحاری را در پلان دارند:
"آنها پلان حمله انتحاری را در شهر کابل و اطراف آن در نظر دارند. ما سه شنبه گذشته شاهد بودیم که چگونه تروریستان نسبت به گذشته توان حمله نیرومند را دارند. پس ما میخواهیم که همه مردم در پیدا کردن این افراد مظنون ما را کمک کنند. ما با حکومت افغانستان و همکاری نیروهای امریکایی در جستجوی تروریستان مظنون هستیم."
در خبرنامه نیروهای مشترک، شمارۀ تیلفونهای به نشر رسیده که اگر کسی معلومات در این باره بدست میآورد، زنگ بزند و یافتههای خود را با نیروهای بینالمللی شریک سازد.
فریناندو ایستریلا سخنگوی قوماندانی عمومی نیروهای بینالمللی در افغانستان از ارائه جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرد، اما افزود که آنها امکانات تشخیص معلومات درست و نادرست را دارند.