لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۰

"برای سرکوب طالبان باید روی مبارزه مشترک نظامی بحث شود"


حکومت افغانستان می‌گوید، برای سرکوب شورشیان طالبان که به مذاکرات مستقیم صلح حاضر نشده اند، باید روی مبارزه مشترک نظامی افغانستان، پاکستان، چین و امریکا بحث صورت گیرد.

این مقام افغان گفت، نماینده‌گان چهار کشور گروه هماهنگی گفتگو های صلح، مذاکرات شان را روی امکان مبارزه مشترک نظامی بر ضد جنگجویانی طالبان آغاز کنند که مذاکرات مستقیم صلح با حکومت افغانستان را رد کرده اند.

این مقام بلند رتبه حکومتی که به شرط افشاء نکردن نام اش با رادیو آزادی صحبت می‌کرد گفت، بحث روی این مسئله در کابل ادامه دارد.

او گفت:

"در اجلاس چهارم فیصله شد که دور پنجم گفتگوهای چهارجانبه وقتی برگزار می‌شود که اولین دور گفتگو های مستقیم بین نماینده‌گان حکومت و طالبان افغان برگزار شود."

نشست چهارجانبه درمورد صلح
نشست چهارجانبه درمورد صلح

این مقام افغان افزود:

"وقتی گفتگو های مستقیم برگزار نشد، ما در چهار نشست گروه هماهنگی چهار جانبه فیصله کرده بودیم که هر گروه و یا گروه های که حاضر نباشند گفتگو های صلح افغانستان را حمایت کنند و به این گفتگو ها بپیوندند، باید علیه آنها اقدام نظامی مشترک صورت بگیرد. "

این مقام حکومت افغانستان اضافه کرد، اکنون که طالبان حاضر به گفتگوهای مستقیم نیستند، طرح آنها به سه جانب دیگر این است که بیایند با حکومت افغانستان یکجا روی مبارزه نظامی مشترک علیه طالبان بحث کنند.

در نشست هماهنگی چهار جانبه برای زمینه سازی مذاکرات مستقیم بین حکومت و طالبان افغان، نماینده‌گان چین، پاکستان، امریکا و افغانستان اشتراک داشتند.

قرار بود اجلاس پنجم این نشست ها به اشتراک نماینده‌گان طالبان در اسلام آباد برگزار شود.

اما بعداً یک سخنگوی طالبان امکان گفتگوی مستقیم با نماینده‌گان حکومت افغانستان را رد کرد.

یک سخنگوی طالبان امکان گفتگوی مستقیم با نماینده‌گان حکومت افغانستان را رد کرد.
یک سخنگوی طالبان امکان گفتگوی مستقیم با نماینده‌گان حکومت افغانستان را رد کرد.

بعد از آن طالبان، حملات شان را در افغانستان شدت بخشیده، اخیراً حملهء انتحاری را در شهر کابل به راه انداختند که در نتیجه آن اضافه از ۴۰۰ نفر کشته و زخمی شدند.

سوال در اینجاست که آیا حکومت افغانستان می‌تواند امریکا، چین و پاکستان را متقاعد کند که مبارزه مشترک نظامی را علیه طالبانی به راه اندازند که مذاکرات صلح را رد کرده اند؟

نصر الله ستانکزی استاد حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و کارشناس امور سیاسی افغان می‌گوید، این ناممکن است که پاکستان در مبارزه بر ضد طالبان، از حکومت افغانستان حمایت کند:

"از نظر من این زیاد عملی به نظر نمی‌رسد که پاکستان در موقف قرار بگیرد که علیه طالبان در یک موضع با دولت افغانستان بجنگند. ایالت متحدهء امریکا عملاً در این جنگ داخل است و چین فکر نکنم که در این جنگ علیه طالبان واقع شوند. حداقل جنگ علیه طالبان گروه های افراطی را مشروع خواهد دانست و غیر مستقیم دولت و نیرو های نظامی افغانستان را کمک خواهد کرد."

نصرالله ستانکزی در ادامه صحبت خود اضافه کرد که تلاش ها برای آغاز مذاکرات صلح افغانستان نه تنها که به بن بست مواجه شده، بلکه در اصل جواب شده است.

نصر الله ستانکزی استاد حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و کارشناس امور سیاسی افغان
نصر الله ستانکزی استاد حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و کارشناس امور سیاسی افغان

به گفتهء وی افزایش خشونت ها در افغانستان نشان دهندهء آن است.

این کارشناس امور سیاسی افغان گفت، پاکستان در افغانستان، آسیای جنوبی و مرکزی خط مشی سیاسی خود را دارد که دوام فعالیت گروه های افراطی در آن کشور یکی از بخش عمدهء آن به شمار می‌رود.

به گفتهء نصرالله ستانکزی این ناممکن است که پاکستان در سیاست خارجی خود کدام تغییر را به میان آورد.

XS
SM
MD
LG