در یک سروی تازه از سوی اتحادیه اروپا در افغانستان، نهادهای عدلی و قضایی، گمرکات و اداره پاسپورت در صدر فاسدترین ادارات این کشور قرار گرفته اند.
این سروی از تاریخ ۹ الی ۲۱ ماه اپریل به صورت آنلاین از طریق رسانههای اجتماعی انجام شده که در آن ۷۶۴ تن اشتراک نموده اند.
در این سروی از مخاطبان خواسته شده بود تا در مورد میزان فساد، راپور دهی در مورد فساد، میزان قناعت آنان از اقدامهای حکومت، مواجه شدن آنان با موارد فساد و غیره نظرشان را ارائه کنند.
عبدالله یادگاری مشاور مطبوعاتی این اتحادیه روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، افراد که در این سروی نظرشان را ارائه کرده گفته اند که تمایل سیاسی حکومت در زمینه مبارزه با فساد کمتر است:
" نتایج سروی نشان میدهد که مردم محاکم و سیستم قضایی افغانستان را در صدر قرار داده است در قدم دوم گمرکات افغانستان و در قدم سوم اداره پاسپورت و توزیع تذکر را و یکی از مسایل مهم از سوی مردم مطرح می شد نبود تمایل سیاسی در حکومت از سوی سیاستمداران در امر مبارزه فساد است که می گویند اگر سیاستمداران تمایل بیشتر در امر مبارزه بافساد داشته باشند احتمال این است که فساد کاهش پیدا کند. "
آقای یادگاری گفت از موارد فساد در شاروالی، پولیس ملی، وزارت معارف، وزارت آب و برق و برخی وزارتها و ادارات دیگر افغانستان نیز مردم شکایت کرده اند.
وی گفت، از تنایج این سروی مشخص می گردد که مردم فساد را عمدهترین مشکل در افغانستان میدانند.
مشاور مطبوعاتی اتحادیه اروپا همچنان افزود که در سروی آنلاین این اتحادیه ۵۳ درصد از مردم گفته اند که برای گزارش دادن از وجود فساد بالای ادارات اعتماد ندارند.
افغانها در سروی آنلاین که از سوی اتحادیه اروپا انجام شده در حالی فساد را از عمدهترین مشکل افغانستان عنوان کرده که به تازگی شورای عالی مبارزه با فساد اداری به رهبری رئیس جمهور افغانستان ایجاد گردیده است.
این شورا ادارات را که در برابر فساد اداری مبارزه میکنند حمایت و رهنمایی کرده، و از پلان و استراتیژی طرح و تطبیق آن نظارت میکند.
در این حال دواخان مینه پال معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت که حکومت در خصوص مبارزه با پدیده فساد متعهد بود و با جدیت کار می کند:
" شما می بینید که ما بیش از شش صد قاضی را تغییر و تبدیل کردیم این وانمود می کند که ما متعهد هستیم و به تعهدات خود عمل می کنیم در گمرکات افغانستان اصلاحات آمده راجع به ادارات پاسپورت وزارت داخله و همه سیستم افغانستان با فساد مبارزه می شود. "
از سوی هم سید حسین فخری رئیس اداره مبارزه با فساد اداری می گوید که دامنه فساد در افغانستان به حدی گسترده است که از بین بردن آن در زمان اندک کار مشکل است.
وی از مردم خواست تا در صورت مواجه شدن با موارد فساد به مراجع مربوط اطلاع داده و در زمینه مبارزه با این پدیده حکومت را کمک کنند.
گزارش: آرزو غیاثی