لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۰

رئیس جمهور امریکا فردا چهارشنبه وارد عربستان سعودی می شود


کشورهای عربی خلیج فارس از چیزیکه آنرا کاهش تعهدات واشنگتن در قبال دوستان دیرینۀ امریکا در منطقه می دانند مایوس اند.

همچنین اظهارات ماه گذشتۀ رئیس جمهور امریکا به یک مجله نیز این کشورها را نا امید ساخته است.

این کشورها چون می دانند که انتخابات در امریکا پیشرو است و یک رئیس جمهور جدید در این کشور به قدرت می رسد به نظر نمی رسد که پیام رئیس جمهور امریکا قناعت آنها را فراهم سازد.

یک مقام آگاه کشورهای عربی از ترتیبات ملاقات اوباما با رهبران کشورهای خلیج به آژانس خبررسانی رویترز گفته است که ما اطمینان ملموس و واقعی می خواهیم.

ریاض و کشورهای عربی حوزۀ خلیج فارس که کدام معاهدۀ دفاعی معمول با واشنگتن ندارند سعی می کنند که تعهد واشنگتن در بارۀ بدست آوردن چتر دفاع راکت در این کشورها را حاصل کنند.

از سوی دیگر باراک اوباما رئیس جمهور امریکا تلاش می کند که یک راه صلح میان ایران و کشورهای عربی خلیج جستجو نماید تا آتش تنش‌های فرقه‌ای در منطقه را خاموش سازد و از گسترش نفوذ گروه افراطی چون دولت اسلامی در منطقه جلوگیری نماید.

گزارش آژانس خبر رسانی رویترز می افزاید که جانبین امکان دارد به یک راه حل رضایت بخش جزئی دست یابند.

امریکا و کشورهای عربی خلیج فارس در بارۀ چگونگی جلوگیری چیزیکه آنرا فعالیت‌های بی‌ثبات کنندۀ تهران در منطقه می دانند با هم اختلاف نظر دارند.

توافق اتمی ایران با غرب کشورهای عربی خلیج فارس را نگران ساخته است.

آژانس خبررسانی رویترز می افزاید که متردد بودن رئیس جمهور اوباما در بارۀ سیاست خاور میانه که نمی خواهد درگیر منازعات پیچیدۀ این منطقه شود به ایران دست بازتر در سیاست‌های منطقه داده است.

سلطنت عمان یگانه کشور عربی حوزۀ خلیج فارس است که با ایران روابط دیرینۀ خوبی دارد و با استفاده از آن توافق اتمی تهران و غرب را میانجیگری کرد.

ریاض حمایت تهران از رژیم بشار اسد در سوریه، حزب الله لبنان و حوثی های یمن را یک تلاش ایران برای در دست گرفتن سرنوشت منطقه می داند.

ولی مقامات امریکایی به این باورند که دسترسی ایران به اسلحۀ اتمی و گسترش نفوذ گروه‌های تندور چون دولت اسلامی در منطقه به منافع امریکا و کشورهای عربی خلیج به مراتب خطرناکتر است.

راب میلی مشاور رئیس جمهور امریکا در مسایل شرق میانه در یک مقارنه میان تلاش‌های جلوگیری از تهدید ایران و روابط دیرینۀ واشنگتن در منطقه گفته است که به نظر او کدام ابهام در این وجود ندارد که چه کسی دوست امریکا در منطقه است و چه کسی نیست.

بارک اوباما رئیس جمهور امریکا پس از ملاقات روز چهارشنبه با ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی روز پنجشنبه در اجلاس سران کشورهای همکاری خلیج اشتراک می کند.

عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر ، بحرین و سلطنت عمان اعضای این شورا اند.

رئیس جمهور امریکا ماه گذشته به یک مجله گفت که کشورهای عربی خلیج باید ایران را شریک خود در خاورمیانه بدانند.

بارک اوباما در پاسخ به این سوال که آیا عربستان سعودی دوست امریکا است گفت که این یک مسئلۀ پیچیده است.

با اینکه کشورهای عربی خلیج فارس در بارۀ این اظهارت کدام واکنش رسمی نشان ندادند، ولی شهزاده ترکی فیصل رئیس سابق استخبارات عربستان سعودی در یک نامۀ سرگشاده این اظهارات را محکوم کرد و این پرسش را مطرح ساخت که تمایل واشنگتن به سوی ایران به گفتۀ وی چه حکمت و عقلانیت خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG