هر چند تا هنوز روشن نیست که ایجاد پلان پنج ساله جنگی، امنیت و صلح را در افغانستان تامین خواهد توانست یا نه؟ اما وزارت دفاع این کشور این پلان را موثر و بی سابقه میخواند.
مقامهای افغان میگویند که قرار است این پلان جنگی را به منظور جلب کمکهای جهانی در کنفرانس وارسا به شرکای بینالمللی شان ارائه کنند.
قدم شاه شهیم لوی درستیز قوای مسلح افغانستان روز چهارشنبه در صحبت با خبرنگاران در کابل گفت که بخاطر تأمین امنیت در کشور به داشتن چنین پلان نیاز مبرم است.
" ما پلان پنج ساله خود را آماده کردیم و زمانیکه ما در کنفرانس وارسا اشتراک میکنیم باید یک طرح و پلان مشخص به دوستان و شرکای بینالمللی ما خود ارائه بکنیم. پلان پنج ساله ما فقط بخاطر تأمین امنیت، بازسازی و حکومتداری افغانستان و همچنان تعریف مشخص که از آن داریم بنام صلح پایدار است ما میخواهیم در این پلان امنیت پایدار را در افغانستان به وجود بیارویم."
قرار است کنفرانس وارسا در ماه جولای امسال در وارسا پایتخت پولند برگزار گردد.
پلان جنگی پنج سالۀ نظامیان افغان روز سه شبنه در نشست شورای امنیت به ریاست رئیس جمهور غنی تصویب شد.
درین پلان دشمن و تهدیدهای موجود در افغانستان تعریف شدهاند.
ریاست جمهوری افغانستان گفته است که در این پلان، هر گروهی که علیه حکومت افغانستان میجنگند، دشمن خوانده شدهاست.
این در حالیست که طالبان مسلح آغاز عملیات بهاری بنام "عمری" را در افغانستان سر از روز سه شنبه اعلام کردند.
اما لوی درستیزی قوای مسلح افغانستان این عملیات طالبان را تبلیغات خوانده و میگوید که از این بابت نباید نگران بود.
قدم شاه شهیم همچنان گفت که عملیات نیروهای افغان بنام "شفق" اکنون در پانزده ولایت کشور ادامه دارد و هدف این عملیات نیز تامین امنیت پایدار و جلب همکاریهای شرکای بینالمللی میباشد.
لوی درستیزی قوای مسلح افغانستان گفت که در سال جاری ممکن شاهد ناامنی ها باشیم، اما به هیچ عنوان به گفته وی مناطق سقوط نخواهد کرد.
وی افزود:
" ممکن ما در سال پیشرو نیز مثل سال گذشته شاهد ناامنی ها در بعضی نقاط کشور باشیم اما انشاالله ما شاهد سقوط بزرگ نخواهیم بود بخاطریکه تدابیر بسیار ویژه و خاص بخاطر امنیت در تمام ساحات کشور که احتمالاً آسیب پذیر اند، در نظر داریم."
آقای شهیم گفت که در حال حاضر وضعیت امنیتی در کشور روبه بهبود است و افزود که در جریان زمستان سال گذشته مخالفان مسلح دولت تلاش زیاد کردند که به اهداف استراتیژیک شان دست یابند اما به گفته او این تلاشها به ناکامی انجامید.
در این حال عتیق الله امرخیل آگاه امور نظامی پلان جنگی نظامیان افغان را با اهمیت خوانده و میگوید که باید در این پلان پرنسیبهای محاربوی تطبیق و عملی گردد.
وی گفت که اگر برنامه های وضع شده در این پلان درست عملی نشود داشتن چنین پلان اصلاً موثر تمام نخواهد شد.
گزارش: فریبا واحدی