لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۶

عفو بین‌الملل می‌خواهد تا افغان‌ها از ترکیه اخراج نشوند


سازمان عفو بین‌الملل «Amnesty International»
سازمان عفو بین‌الملل «Amnesty International»

سازمان عفو بین‌الملل «Amnesty International» از ترکیه می‌خواهد تا پناهجویان افغان را به صورت اجباری از آنکشور اخراج نکند.

بر اساس گزارش‌ها، ترکیه در همین هفته ۳۰ تن از افغان‌ها را دوباره به افغانستان فرستاده است.

سازمان عفو بین‌الملل از اخراج اجباری این پناهجویان از سوی ترکیه نگرانی دارد.

حوریه مصدق مسئول این سازمان در افغانستان به رادیو آزادی گفت؛ از ترکیه خواسته اند تا به تمامی توافق‌های بین‌المللی در مورد پناهجویان پابند بماند.

وی افزود:

"سازمان عفو بین‌الملل از مقامات ترکیه جداً خواسته است تا اخراج اجباری تمام پناهنده‌گان را متوقف بسازد، به خصوص پناهنده‌گان افغان که در وارد شدن به خاک اروپا هم دچار مشکلات زیاد استند. در همین حال از ترکیه خواهانیم که به تمام مواد توافقنامه که میان ترکیه و اتحادیه اروپا امضا شده و به موازین حقوق بشری و توافق‌ها از جمله کنوانسیون ژنیف است، به این‌ها پابند بمانند."

انقره پس از آن دست به این اقدام زد که جمعه گذشته، توافقنامۀ میان ترکیه و اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان امضأ شد.

حوریه مصدق مسئول سازمان عفو بین‌الملل در افغانستان؛ سازمان عفو بین‌الملل از مقامات ترکیه جداً خواسته است تا اخراج اجباری تمام پناهنده‌گان را متوقف بسازد.
حوریه مصدق مسئول سازمان عفو بین‌الملل در افغانستان؛ سازمان عفو بین‌الملل از مقامات ترکیه جداً خواسته است تا اخراج اجباری تمام پناهنده‌گان را متوقف بسازد.

خانم مصدق می‌گوید؛ بر اساس توافقی که میان دو جانب امضأ شده، ترکیه نباید افغان‌ها را دوباره به کشور شان بفرستد.

وی گفت:

"سازمان عفو بین‌الملل نگرانی خود را از اخراج یک تعداد از افغان‌های که در ترکیه بودند ابراز می‌کند. این کاملاً یک اخراج غیرقانونی است. براساس توافق‌های که بین دولت ترکیه و اتحادیه اروپا صورت گرفت، ترکیه مکلف بود تا افغان‌ها را تا زمانی که اسکان مجدد شان در افغانستان یا کشور سوم فراهم می‌شود، آنها را در خاک خود نگهدارد، که بدبختانه ترکیه با تخلف از این قرارداد و دیگر موازین حقوق بشری، دست به اخراج مهاجرین افغان زد."

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه گفت؛ شماری از پناهجویان افغان به شمول زنان و کودکان از حملات طالبان هراس دارند و دوسیه‌های آنها به عوض آنکه به صورت عادلانه بررسی شود، آنها را جبراً به افغانستان می‌فرستند.

سازمان عفو بین‌الملل که مرکزش در لندن است، می‌گوید که با شماری از پناهجویان صحبت کرده و یکی از آنها گفته است؛ اگر دوباره به افغانستان بازگردانده شود، طالبان او را می‌کشند.

اما مقام‌های ترکیه می‎گویند؛ در همین هفته ۲۷ تن از افغان‎ها به خواست خود شان به افغانستان فرستاده شدند.

پناهجویان افغان به خاطری راه ترکیه را انتخاب می‎کنند که از آنجا به اروپا رفته بتوانند.

وزارت مهاجرین و عودت کننده‎گان افغانستان می‎گوید؛ شمار پناهجویان افغان که خواهان رسیدن به اروپا استند، در سه ماه گذشته کاهش یافته‎است.

حفیظ احمد میاخیل مشاور این وزارت به رادیو آزادی گفت؛ در جریان سال گذشته صد ها هزار افغان بخاطر پناهنده‎گی در اروپا، کشور شانرا ترک کرده‎اند.

آقای میاخیل می‌گوید:

"در سال ۲۰۱۵ در مجموع ۲۵۰ هزار هموطن ما در کشورهای اروپایی درخواست پناهنده‎گی دادند البته این آمار و ارقام نسبت به سال‎های گذشته به مراتب بالا رفته و مهاجرت‎ها در کشور افزایش یافته است."

از میان ۲۵۰ هزار افغان که از یک سال بدینسو از راه‌های غیر قانونی و به گونه قاچاقی خود شان را به کشورهای اروپایی رسانیده اند، حدود ۱۵۴ هزار تن آنان که بیشتر از راه آب‎های یونان و ترکیه به جرمنی رسیده‎اند، در این کشور درخواست پناهنده‎گی داده‌اند.

بر اساس گزارش‎ها ​افزایش جنگ، ناامنی، بیکاری، مشکلات اقتصادی، و اعلام برخی کشورهای اروپایی برای پذیرش مهاجرین از عوامل اساسی در سال ۲۰۱۵ میلادی گفته می‎شود که صدها هزار افغان کشور را ترک گفته و راهی کشورهای اروپایی شدند.

حدود ۱۵۴ هزار تن آنان که بیشتر از راه آب‎های یونان و ترکیه به جرمنی رسیده‎اند، در این کشور درخواست پناهنده‎گی داده‌اند.
حدود ۱۵۴ هزار تن آنان که بیشتر از راه آب‎های یونان و ترکیه به جرمنی رسیده‎اند، در این کشور درخواست پناهنده‎گی داده‌اند.

روزنامه بریتانیایی دیلی تیلیگراف در همین هفته خبر داد که اداره خدمات عملیات خارجی کمیسیون اروپا پلانی را آماده کرده‎است که حدود ۸۰ هزار پناهجو از اروپا دوباره به افغانستان باز گردانده خواهند شد.

تا حالا حکومت افغانستان به صورت رسمی در مورد اعزام این افراد به کشور شان چیزی نگفته‎است.

اتحادیه اروپا با ترکیه توافق کرده‎است که همکاری‌های اقتصادی اش را با آنکشور افزایش خواهد داد، به شرطی که ترکیه در بدل آن جلو ورود پناهجویان به اروپا را بگیرد.

گزارش: جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG