لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۸

انتونیو گوتریس: پناهجویان قربانیان اصلی تروریزم اند


انتونیو گوتریس کمیشنرعالی ادارهء پناهجویان سازمان ملل متحد
انتونیو گوتریس کمیشنرعالی ادارهء پناهجویان سازمان ملل متحد

کمیشنر عالی ادارهء پناهجویان سازمان ملل متحد می گوید، کسانیکه اخیراً کشور های شان را ترک کرده اند، قربانیان اصلی تروریزم اند.

انتونیو گوتریس امروز گفت:

"در خواست های این پناهجویان نباید نادیده گرفته شود."

براساس گزارش ها، پس از حملات مرگبار در شهر پاریس، برخی نگرانی ها از عدم پذیرش پناهجویان در کشور های اروپایی مطرح شده است.

کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان می گوید، مهاجرین قربانیان اصلی تروریستان استند و خیلی مهم است تا این دو موضوع از هم متمایز باشد.

انتونیو گوتریس امروز در جریان سفرش به جاپان گفت که حملات اخیر تروریستی در پاریس در نتیجهء سرازیر شدن پناهجویان به اروپا صورت نگرفته است.

به گفته وی تمام عاملین این رویداد ها، در داخل اروپا بزرگ شده بودند.

آقای گوتریس همچنان از کشور های اروپایی خواست تا اقدام مشترک و واحد را برای حل بحران مهاجرت در معرض اجرا قرار دهند.

انتونیو گوتریس گفت:
"خیلی مهم است تا اروپا به صورت مشترک تلاش کند. مسلماً خیلی با اهمیت است تا از کاهشی که در شمار پناهجویان در نتیجهء سردی زمستان به میان می آید، استفاده شود و اتحادیهء اروپا یک میکانیزم را ایجاد کند تا در سال 2016 با این بحران برخورد شود."

پس از جنگ دوم جهانی، اروپا در جریان امسال با بزرگترین بحران پناهجویی روبرو شده است.

اما نگرانی ها در مورد احتمال بروز نا امنی در کشور های اروپایی هنگامی افزایش یافت که افراد وابسته به گروهء داعش، یک صد و سی تن را در جریان چندین حملهء مرگبار در فرانسه کشتند.

مانویل والس صدراعظم فرانسه دیروز از اعضای اتحادیهء اروپا خواست تا ورود پناهجویان را به کشورهای منطقه محدود سازند.

وی در گذشته هم اشاره به این داشت که برخی هااز بحران پناهجویی در اروپا استفاده کرده و به نحوی در حملات پاریس دخیل بوده اند.

در نتیجهء جنگ های چند سال اخیر، شصت میلیون تن از خانه ها و مناطق شان بی جا شده اند.

با ارایه این ارقام، کمنشری عالی سازمان ملل متحد می گوید که در نتیجهء جنگ دوم جهانی، تعداد بی جا شده ها حدود پنجاه میلیون تن تخمین می شد، اما حالا وضعیت بحرانی تر از هفتاد و پنج سال پیش دانسته می شود.

بیشترین پناهجویان که شهروندان افغانستان، عراق و سوریه اند، تلاش دارند تا پیش از پایان سال 2015 خود را به دروازه های اروپا برسانند و سپس وارد کشورهای غربی عضو این اتحادیه شوند.

با این هم اکثر کشور های غرب اروپا هشدار داده اند که تمامی پناهجویان را یک سره نخواهند پذیرفت و شماری از آنها را دوباره به کشور هایشان خواهند فرستاد.

جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG