لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۸ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۲

خانم که فریب قاچاقبران را خورده است، چی سرنوشتی دارد؟


تلاش برای تحقق رویاها برای رفتن به اروپا، سبب شده است تا صد ها خانوادۀ افغان با مشکلات زیاد و حتی مرگ روبرو گردند.

نادره هم یکی از زنانی است که قصد داشت با خانواده اش از راه های غیر قانونی به اروپا سفر کند.

او می گوید به همین خاطر خانه اش را فروخته است و پولی را که از بابت سفرش می خواست به قاچاقبر بپردازد نیز به تاراج رفته است.

نادره، زن سی و پنج سالۀ که به تازه گی از ایران رد مرز شده است به رادیو آزادی گفت، تمام دارایی اش را از دست داده و باید زنده گی اش را در افغانستان دوباره از نو آغاز کند.

وی گفت:

"در مکروریان ها زنده گی می کردم، خانه و اموالم را فروختم، یک بخش پول آن را به قرضداری های ما پرداخت کردیم، بخش دیگر آن را نزد شخصی که گذاشتیم تا برای ما حواله کند، آن را هم او به سرقت برد، مقدار پولی که امید زنده گی ما بود خورده مردم شد از روز که برگشته ایم هیچ پولی نداریم فقط امید من و فرزندانم به خداوند است که کمک کند."

نادره که صاحب سه پسر، چهارده ساله، ده ساله و شش ماهه است می خواست همراه با شوهر و فرزندان اش با عبور از ایران به اروپا برود، می گوید در راه سفر با خطر مرگ روبرو بوده اند.

وی که مرز میان افغانستان و ایران را با ساعت ها پیاده روی با عبور از کوه ها پشت سر گذشتانده می گوید که با تیر اندازی از سوی پولیس و سرقت اموال شان از سوی دزدان مواجه شده اند.

نادره می گوید، در حالت تشنگی از چندین کوه در تاریکی شب گذشته اند و سپس در موتر های ترپالی و موتر سایکل ها دشت ها را پشت سر گذشتانده اند.

وی افزود:

"خطر زیاد بود ما را از یک کوه به کوه دیگر در تاریکی شب که پیش پای خود را دیده نمی توانستیم می برد، قاچاقبر از ما خواست تا بخاطر گزمه پولیس برای نزدیک به دو ساعت در بین سنگ های کوه بخوابیم، حالت ما بسیار خراب بود در اخیر از پاه افتیدم، این قاچاقبر های لعنتی دروغ می گویند که حدود یک ساعت پیاده روی است و فقط باید از یک تپه عبور کرد در حالی که وقتی ما به چشم خود دیدیم، چنین نبود و خاک بر سر ما شد."

نادره که برای سه روز در ایران در توقیف بسر برده، می گوید پولیس آن کشور با افغان ها برخورد بسیار توهین آمیز دارد و با آنان رویه نامناسب کرده است.

وی همچنان از برخورد نادرست قاچاقبران انسان و دروغگویی های آنان شاکی است و از سایر افغان ها می خواهد که هرگز فریب این قاچاقبران را نخورند و بخاطر رفتن به اروپا از راه های غیر قانونی، افغانستان را ترک نکنند.

وی می افزاید:

"خداوند دشمن سرم را در آن راه نبرد، حیف شما و زنده گی تان نکرده همین یک لقمه نان را که در اینجا پیدا می کنید به خوشی صرف کنید، اما به راه های قاچاق سفر نکنید، در این راه ها اطفال ناپدید می شوند، به گروگان گرفته می شوند و از خانواده های شان تا بیست هزار دالر پول تقاضا می شود، زنان را اسیر می گیرند شوهر شان هیچ کاری کرده نمی تواند اگر مانع شوند بر آنان تیر اندازی می گردد، آنان اصلاً در فکر انسان ها نیستند، پیامم به مردم این است که هرگز فریب قاچاقبر را نخورند."

این در حالیست که در سال ۲۰۱۵ میلادی نزدیک به چهار هزار افغان در راه رفتن به اروپا جان های شان را از دست داده اند.

تقاضای پدر داغ دیده از افغانها: نان خشک بخورید در خاک خود باشید
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00

وزارت مهاجرین و عودت کننده گان افغانستان گفته است که در این سال دو صد و پنجاه هزار افغان این کشور را ترک کرده و به گونه غیر قانونی به سایر کشورها مهاجرت کرده اند.

در این حال وزارت داخله افغانستان می گوید، مبارزه با قاچاق انسان یکی از وظایف اصلی پولیس بوده و در سال گذشته خورشیدی صدها تن در این ارتباط بازداشت شده اند.

صدیق صدیقی سخنگوی این وزارت روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، تلاش می شود تا با کسانی که مردم را فریب می دهند، برخورد قانونی صورت گیرد.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان: صدها افراد دخیل در قاچاق انسان دستگیر شده اند.
صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان: صدها افراد دخیل در قاچاق انسان دستگیر شده اند.

وی گفت:

"وزارت امور داخله همواره تلاش کرده است تا افراد و گروه های که به بهانه های مختلف مردم افغانستان را فریب داده و دست به قاچاق انسان می زنند در بیرون و داخل افغانستان پیگیری کرده و مطابق به قانون با آنان برخورد کنند، اما در مجموع صد ها تن از افراد و شبکه های که در داخل کشور مصروف قاچاق انسان بودند و یا در این جرایم دست داشته اند، بازداشت شده اند."

در همین حال شماری از افغانان که به کشور های اروپایی سفر کرده اند، می گویند که با توجه به دشواری های موجود از رفتن شان پیشمان اند و قصد دارند تا دوباره به کشور برگردند.

از این میان بیش از صد تن اخیراً به افغانستان بازگشته اند و حدود هزار افغان دیگر که در حال حاضر در جرمنی بسر می برند، تلاش می کنند تا برگردند.

برای جلوگیری از مهاجرت های غیر قانونی و برگشت مهاجرین به کشور روی فراهم شدن زمینه های کار و زنده گی بهتر از سوی حکومت، تأکید می شود.

گزارش: ​سحر لیوال

XS
SM
MD
LG