ناتو میخواهد حضور نظامی اشرا در کشور های هم مرز با روسیه گسترش دهد.
به دنبال آغاز بحران اوکرائین در سال ۲۰۱۴ میلادی، ناتو نگران بود اما این نگرانی پس از آن افزایش یافت که روسیه تلاش های نظامی اشرا در شرق مدیترانه بیشتر ساخت.
وزیران دفاع ناتو در اجلاس روز چهارشنبه شان پلان حضور بیشتر در شرق اروپا را به اتفاق آرا تصویب کردند.
ینس ستولتینبرگ منشی عمومی ناتو در روز نخست اجلاس وزیران دفاع این پیمان نظامی در بروکسیل گفت: بخشی از پلان مطرح شده که همان حضور بیشتر نظامی در شرق است، از سوی وزیران دفاع ناتو پذیرفته شد:
" ما توافق کردیم تا اصولی را به میان آوریم که بر اساس آن، سیستم دفاعی ناتو پیشرفته شود و به تهدید ها پاسخ داده شود. بخشی از این توافق را به عنوان یک مورد، وزیران دفاع ناتو پذیرفتند تا در نتیجه حضور در شرق پیمان نظامی گسترده شود. این یک اقدام از سوی کشور های مختلف است. آشکار میگویم که حمله بالای یک متحد، حمله بالای تمامی متحدین است و این پیمان به صورت مشترک پاسخ میگوید. "
به این ترتیب ناتو میخواهد تا حضورش را در پولند و شماری دیگر از کشور های شرق اروپا که در نزدیکی مرز روسیه قرار دارند، تقویت کند.
منشی عمومی ناتو همچنان افزود: افزایش حضور نظامی ناتو در شرق بخاطری است که ناتو بتواند جلو هرگونه تهدید موجود علیه متحدانش را بگیرد.
ستولتینبرگ با اشاره به روسیه گفت که در امور دفاعی اش خیلی مصرف میکند و به کمک نیرو هایش میخواهد تا مرز های اروپا را تغییر دهد و همسایه هایش را تهدید کند.
به باور منشی عمومی ناتو، روسیه در چند ماه گذشته، حضور نظامی اشرا در شرق مدیترانه افزایش داده و در نتیجه وضعیت خطرناکی را به میان آورده است.
ستولتینبرگ افزود که روسیه حریم هوایی ترکیه را نقض و این کار را اخیراً چند بار تکرار کرده است.
اما منشی عمومی ناتو گفت که با وجود تخطی های مسکو، ناتو راه های دپلوماتیک را با روسیه نمی بندد: " من در نظر دارم که با سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مونشن ببینم. ما چندین بار در گذشته نیز با هم دیده ایم، در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد با هم گفتگو داشتیم. پارسال در اجلاس مونشن با هم دیدار کرده بودیم و در چندین اجلاس دیگر با هم صحبت های عادی داشتیم. ناتو هیچگاه گفتگو ها از راه سیاسی را با روسیه ترک نکرده و دیدار با لاوروف، جزء از این گفتگو ها است. "
در روز نخست اجلاس وزیران دفاع ناتو، در مورد تلاش های روسیه در جنگ سوریه نیز نگرانی های مطرح شد و مقام ها به این نتیجه رسیدند که بمباران و حملات هوایی روسیه، جلو راه حل سیاسی در سوریه را گرفته است.