لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۹ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۵

صدراعظم هند از پایگاه هوایی پتانکوت دیدن کرد


مقامات هندی گمان می کنند که در حملات بر پایگاه نظامی پتانکوت، جنگجویانی دست دارند که مربوط گروه تندرو جیش محمد مستقر در پاکستان می باشند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانس پرس افراد گروه افراطی جیش محمد در سال ۲۰۰۱ یک میلادی بر پارلمان هند حمله کردند که حتی هر دو کشور را تا سرحد جنگ رساند.

قبل از این حزب کانگرس حزب اپوزسیون هند، انتقاد کرد که خلاء امنیت و غفلت احتمالی، زمینه را برای جنگجویان تندرو فراهم کرده تا بر پایگاه نظامی پتانکوت که از لحاظ ستراتیژیک اهمیت زیاد دارد، نفوذ کنند.

نیرو های امنیتی روز جمعه گفتند که پس از عملیات وسیع جستجو، این پایگاه نظامی را کاملاً تصفیه کردند.

نریندرا مودی صدراعظم هند در اوایل هفتهء گذشته حمله بر پایگاه نظامی پتانکوت را حمله بر ضد بشریت دانسته و آن را کار دشمنان عنوان کرد.

حمله در دوم ماه جنوری بر پایگاه نظامی پتانکوت چند روز بعد از آن صورت گرفت که نریندرا مودی صدراعظم هند، یک سفر تاریخی را به پاکستان انجام داد و امیدها برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب به میان آمد.

صدراعظمان هر دو کشور در این دیدار شان در شهر لاهور پاکستان بر احیای مذاکرات صلح تأکید کردند.

مقامات هندی می گویند، این حمله مانند حملات قبلی از سوی گروه های افراطی مستقر در پاکستان، تلاش های شکنند اخیر برای احیای مذاکرات بین دهلی جدید و اسلام آباد را تحت شعاع قرار داده است.

از سوی دیگر، رامش کمار وانکوانی رئیس شورای هندو ها و عضو اسامبلی ملی پاکستان به خبرگزاری رویترز گفت، زمانیکه امید ها برای صلح و امنیت به میان می آید، حملات مانند حمله بر پایگاه پتانکوت سازماندهی می شود.

وی گفت:

"هر دو قدرت های اتمی منطقه می باشند. آنها هر دو احساس کرده اند، زمانی که به سوی صلح و امنیت گامی برداشته می شود، چنین حوادث رخ می دهند. آیا کدام قدرت است که در بین خود ما جنگ می اندازد؟ در این ارتباط صدراعظم پاکستان کار خوبی را انجام داد و با صدراعظم هند تماس تلیفونی برقرار کرد و وعدهء همکاری مکمل را داد. آقای مودی هم به او پاسخ مثبت داد."

نریندرا مودی هفتهء گذشته از پاکستان خواست تا علیه آنانی اقدام کند که در حملهء پتانکوت دست داشتند.

هند، پاکستان را به تجهیر و آموزش شورشیان در منطقه کشمیر تحت تسلط این کشور متهم می کند، ادعای که از سوی اسلام آباد همواره رد شده است.

XS
SM
MD
LG