پارلمان ایران با تصویب توافقنامهء اخیر بین تهران و شش قدرت بزرگ جهان در مورد برنامهء اتمی این کشور، راه را برای تطبیق آن هموار ساخت.
زمانیکه در مورد این توافقنامه رای گیری می شد، از جملهء 290 عضو پارلمان ایران، 250 تن آن حاضر بودند و توافقنامه با 161 رای موافق مورد تصویب قرار گرفت. 59 عضو پارلمان ایران به آن رای مخالف و 13 تن رای ممتنع دادند.
اما اعضای پارلمان ایران یکبار دیگر تاکید کرده اند که ادارهء انرژی اتمی سازمان ملل متحد اجازه بررسی محدود را از تاسیسات نظامی این کشور دارد.
ایران و قدرت های بزرگ جهان بعد از حدود دوسال بحث و مذاکرات به تاریخ 14 جولای سالجاری میلادی به یک توافقنامه روی برنامهء جنجال برانگیز اتمی تهران دست یافتند.
براساس این موافقتنامه ایران فعالیت های حساس اتمی اش را متوقف ساخته، در بدل آن تحریم های وضع شده بین المللی بر این کشور بطور تدریجی رفع خواهد شد.
اما مقامات ایران می گویند، تحریم های وضع شده بین المللی بر این کشور باید الی پایان سالجاری میلادی و یا هم تا ماه جنوری سال آینده، رفع شود.
ایران همچنان باید ناظران بین المللی ادارهء انرژی اتمی سازمان ملل متحد را قناعت دهد که فعالیت های اتمی این کشور به اهداف ملکی بوده است.
در حالیکه میانه روان در ایران امیدواراند که با تصویب موافقتنامهء اتمی با قدرت های بزرگ جهان توسط پارلمان این کشور، سردی روابط بین امریکا و ایران خاتمه خواهد یافت، اما آیت الله علی خامنه ای رهبر مذهبی این کشور در هفتهء که گذشت مذاکرات آینده را با ایالات متحده ممنوع ساخت.
ادارهء انرژی اتمی سازمان ملل متحد الی تاریخ 15 ماه دسامبر وقت دارد تا در مورد چگونگی فعالیت های قبلی اتمی ایران گزارش خودرا تهیه کند.
جمهوریخواهان در کانگرس ایالات متحدهء امریکا با موافقتامهء اتمی اخیر با ایران ابراز مخالفت کردند، اما نتوانستند از حق ویتوی رییس جمهور آن کشور در تایید آن جلوگیری کنند.