مقام های عربستان سعودی می گویند، که هنوز هم قربانیان را می شمارند. گفته شده که قربانیان این حادثه از کشور های مختلف اند.
مقام ها مرگ بیش از بیش از هفتصد و هفده و زخمی شدن اضافه از هشتصد و شصت تن دیگر را تائید کرده اند.
ایران گفته است که دست کم 43 شهروند این کشور در میان قربانیان شامل اند.
مقام های ایران عربستان سعودی را متهم کرده اند که تدابیر لازم را اتخاذ نکرده بود و همین مساله منجر به وقوع این حادثه شده است.
اما وزیر صحت عربستان سعودی زائران را مقصر دانسته و گفته است که زائران مقررات وضع شده از سوی مقام ها را رعایت نکرده اند.
فیض محمد عثمانی، وزیر حج و اوقاف افغانستان به رادیو ازادی گفت که تا حالا گزارشی در مورد آسیب رسیدن به زائران افغان در دست ندارند.
این حادثهء مرگبار در نتیجهء ازدحام مردم رخ داده، ازدحامی که در جریان مراسم حج در منا صورت گرفته است. محل وقوع این حادثه تنها چند کیلومتر از مکه فاصله دارد.
در جریان ماه جاری میلادی، این دومین بزرگترین حادثهء غم انگیز در عربستان سعودیست.
بیش از یکصد و ده زائر حدود دو هفته پیش در نتیجهء سقوط یک جرثقیل بر یک مسجد در مکه کشته شدند. مراسم ادای مناسک حج به روز سه شنبه آغاز شد.
حدود دو میلیون مسلمان از یکصد و شصت و چهار کشور جهان برای اجرای مناسک حج به عربستان سعودی رفته اند.
مراسم پرتاب سنگ به سوی شیطان یکی از خطرناک ترین رویداد های حج است، زیرا شمار زیادی از زائران همزمان در یک مکان می کوشند تا این عمل را انجام بدهند.
حج که بزرگترین مراسم گردهمایی سالانهء مسلمانان است، در گذشته نیز شاهد جان دادن افراد در نتیجهء ازدحام جمعیت و دیگر حوادث مانند آتش گرفتن خیمه ها و آشوبگری بوده است.
بیش از سه صد و شصت زائر در جنوری 2006 به اثر ازدحام مردم در جریان پرتاب سنگ در منا جان دادند.
هم چنان در سال 2006 یک روز پیش از آغاز مراسم حج، در اثر فروریختن یک ساختمان هشت طبقه یی در مکه بیش از هفتاد تن کشته شدند.
در سال 2004 ، ازدحام زائران منجر به کشته شدن نزدیک به 250 تن شد و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
در سال 2001 در آخرین روز مراسم حج 35 زائر جان های خود را از دست دادند.
اما به اساس گزارشها، در سال های اخیر پس از سرمایه گذاری سنگین حکومت سعودی روی تقویت زیربناها و تکنالوژی کنترول ازدحام مردم، اینگونه حوادث کمتر اتفاق می افتد.