در حالیکه درگیری های در یمن ادامه دارند، مردم این کشور از فقر، گرسنگی، بیماری و ترس از مرگ، رنج می برند.
عبدالله مصلح طفل هشت ساله در شفاخانهء صنعا پایتخت یمن، یکی از قربانیان جنگی است که میلیون ها یمنی را به قحطی و بی خانمانی روبرو ساخته است.
علی پدر عبدالله که در این شفاخانه کنار بستر پسرش نشسته بود، در صحبتی با خبرگزاری رویترز گفت:
" ما در خانه نشسته بودیم که راکتی در نزدیکی خانهء ما اصابت کرد. "
او گفت: " تلاش کردیم تا فرار نمایم. اما زمانی که به سرک برآمدیم پارچهء راکت به روی پسرم خورد. "
علی افزود، خدا را شکر که داکتران به کشیدن این پارچه راکت از بدن پسرم موفق شدند.
صالح هاشم یک معلم متقاعد می گوید:
" وحشتناک ترین مساله، پرتاب راکت های کورکورانه و فیر توپخانه بر ماست که بدون هدف هر روز در هر جا اصابت می کنند. "
25 میلیون یمنی، تحت بمبارمان نیروهای هوایی ایتلاف به رهبری عربستان سعودی و درگیری های بین گروه های افراطی مختلف، در برابر گرسنگی، مرض و نگرانی متداوم از مرگ، دست و پنجه نرم می کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، شیوع بیماری تب لرزه شدید در میان مردمان شهر ساحلی جنگزدهء عدن یمن افزایش یافته و بیش از 3 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند.
از سوی دیگر، درجه حرارت بالاتر از 40 درجه سانتی گرید نیز به افزایش و شیوع این بیماری کمک کرده است.
سازمان ملل متحد همچنان می گوید، حدود سه هزار نفر در جنگ های یمن کشته و 16 هزار دیگر زخمی شده اند، بیش از یک میلیون نفر خانه های شان را ترک کرده اند و نصف از نفوس کشور به مواد غذایی دسترسی ندارند.
عربستان سعودی به خاطر جلوگیری از انتقال هر نوع سلاح به گروه حوثی ها تصمیم گرفت تا نزدیک به همه واردات به یمن را متوقف و تدارکات مواد غذایی و سوخت و ادویه را کاهش داده است.
جستین گرینیگ مسوول ادارهء انکشاف بین المللی بریتانیا در این هفته گفت:
" یمن به واردات 90 درصد مواد غذایی وابسته بوده و زمانی که مواد غذایی وارد این کشور هم می شوند، بخاطر جنگ در برخی از ساحات به مستحقان توزیع نمی گردند. "
مسوول ادارهء انکشاف بین المللی بریتانیا اضافه کرد، در حالیکه هزاران نفر در درگیری ها و جنگ یمن جان های شان را از دست دادند، میلیون های نفر دیگر تا پایان امسال به خطر قحطی مواجه خواهند شد.