پارلمان ایران با تصویب یک لایحهء که روز چهارشنبهء هفتهء گذشته ارایه شده بود، با محدود ساختن صلاحیت های خودش، معیارهای شدیدی را مشخص ساخت که با درنظرداشت آن ایران می تواند هر توافقنامهء بپذیرد.
به نوشتهء آژانس خبری فرانس پرس، با تصویب این لایحه پارلمان ایران نگرانی را از میان برداشت که نماینده گان پارلمان می توانستند نسخهء توافقنامهء نهایی در مورد برنامهء اتمی این کشور را رد کنند.
پارلمان ایران با تصویب لایحهء جدید و محدود ساختن صلاحیت های خودش صلاحیت بیشتر به حسن روحانی رییس جمهور این کشور داده است.
بر اساس این لایحه نظارت رسمی هرنوع توافقنامهء از دست نماینده گان پارلمان خارج شد، اما در عوض حق نظارت به شورای عالی امنیت ملی این کشور داده است. شورایی که از وزرا و قوماندانان انتخاب شده توسط شخص آیت الله علی خامنه ای رهبر مذهبی ایران، تشکیل شده است.
شورای عالی امنیت ملی ایران توسط حسن روحانی رییس جمهوراین کشور ریاست شده و توسط آیت الله علی خامنه ای کنترول می شود که در مورد هرنوع توافقنامه روی برنامه اتمی حرف آخر را می زند.
علی لاریجانی رییس پارلمان ایران بعد از آنکه از جملهء 290 نماینده 199 نمایندهء پارلمان این کشور به این لایحهء رای موافق دادند، اظهار داشت:
"ما نباید دست های رهبر را ببندیم، هر فیصله را که رهبر در این مورد بکند، ما باید در پارلمان از آن فرمانبرداری کنیم."
به نوشتهء آژانس خبری فرانس پرس، حسن روحانی رییس جمهور ایران به شدت برای رسیدن به یک توافقنامه روی برنامهء اتمی این کشور با قدرت های بزرگ جهان تلاش می کند.
فدریکاموغرینی (Federica Mogherini) مسوول امور خارجی و پالیسی امنتیی اتحادیهء اروپا روز دوشنبه قبل از آغاز اجلاس وزرای خارجهء این اتحادیه در لوکزامبورگ با اشاره به گفتگو ها با ایران به خبرنگاران گفت:
"بعد از اجلاس شورای امور خارجی اتحادیهء اروپا، ما نیز در این جا ملاقات خواهیم داشت. من و سه همکارم از آلمان، فرانسه و بریتانیا با جواد ظریف وزیر خارجهء ایران ملاقات می کنیم و در حالیکه به مرحلهء آخر گفتگو های روی برنامهء اتمی ایران داخل می شویم روی مسایل اساسی صحبت خواهیم کرد."
این در حالیست که به موعد تعیین شده برای امضای توافقنامهء نهایی بین ایران و کشور های بزرگ جهان حدود یک هفته وقت باقی مانده است و ایران بر اینکه برنامهء اتمی اش مقاصد نظامی ندارد، تاکید می کند.