قبل از آنکه به خاطر رسانیدن مساعدت های بشری یک آتش بس پنج روزه در یمن آغاز شود، نیروهای ایتلاف به رهبری عربستان مواضع شورشیان را در شهر صنعا پایتخت یمن مورد حمله قرار دادند که در کنترول جنگجویان حوثی قرار دارد.
جنرال احمد عسیری (Asseri) سخنگوی نیروهای ایتلاف به رهبری عربستان می گوید، این آتش بس پنج روزه از ساعت 11 گرینویچ روز سه شنبه در یمن آغاز شد. هدف آتش بس اینست تا به رسانیدن مساعدت های غذایی و طبی به کشوری اجازه داده شود که بعد از حدود هفت هفته جنگ گروپ های خیریه از فاجعه بشری در آن هوشدار داده اند.
ریاض هوشدار داده است که اگر حوثی ها اسلحه شان را به زمین نگذارند، آتش بس خاتمه خواهد یافت.
به نوشتهء آژانس خبری رویترز، شورشیان حوثی تا لحظات قبل از آغاز آتش بس مناطق سرحدی عربستان را در ولایت جیزان(Jizan) مورد آتش باری قرار دادند.
شاهدان عینی گفته اند در حالیکه آتش بس نزدیک می شد، نیروهای ایتلاف به رهبری عربستان مواضع شورشیان حوثی را در بندر شرقی عدن نیز بمبارد کردند.
بعد از آنکه آتش بس در یمن آغاز شد، از وقوع برخورد ها در ولایات جنوبی و شرقی الدهله(al-Dhala) و مارب(Marib) گزارش داده شده است. منابع نیرو های قومی در یمن گفته اند، صدای گلوله باری در شهر تعز (Taiz) تا صبح ادامه داشت.
این در حالیست که ایالات متحدهء امریکا می گوید، کشتی های نظامی ایرانی را نظارت می کنند که یک کشتی باربری این کشور را بدرقه می کند که به استقامت بندرحدیده (Hodaida) در حرکت است.
امریکا از ایران خواسته است تا به جای بندر حدیده از مرکز توزیع کمک های سازمان ملل متحد در جیبوتی (Djibouti) به خاطر توزیع کمک ها به مردم این کشور جنگزدهء شبه جزیرهء عرب، استفاده کند.
جف راتکی (Jeff Rathke) سخنگوی وزارت خارجهء امریکا گفته است:
"ما هرنوع عمل تحریک آمیز را دلسرد خواهیم ساخت."
به نوشتهء آژانس خبری رویترز، جنبش حوثی ها یکی از متحدان ایران به شمار می آید و قویترین حزب سیاسی یمن است که ایتلاف به رهبری عربستان آن را به سرنگون ساختن حکومت مشروع این کشورمتهم می کند.
آدمیرال حسین آزاد یک قوماندان نیروهای بحری ایران در صحبت با آژانس خبری "ایرنا" با اظهار اینکه کشتی های جنگی، کشتی باربری ایران را بدرقه خواهند کرد، گفته است:
"ناوگان 34 بحری ایران که همین اکنون درخلیج عدن است، مسوولیت خاص حفاظت از کشتی حامل مساعدت های بشری ایران را دارد."
اما جنرال احمد عسیری سخنگوی نیروهای ایتلاف به رهبری عربستان می گوید، هر کشتی ایرانی که به یمن برود، اگر با کشتی های جنگی ایران بدرقه شود یا نشود، باید اجازهء حکومت یمن و یا ایتلاف را برای این مسافرت حاصل کند.