جان کری وزیرخارجهء ایالات متحدهء امریکا ناوقت روز دوشنبه در اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل متحد با جواد ظریف وزیر خارجهء این کشور ملاقات کرد.
وزیر خارجهء امریکا بعد از ملاقات با همتای ایرانی اش گفت، ایران و قدرت های بزرگ جهان بیشتر از هروقت دیگر به یک توافق تاریخی در مورد برنامهء اتمی این کشور نزدیک شده اند.
یک مقام ارشد وزارت خارجهءامریکا که از افشای نامش خودداری کرده است در صحبت با آژانس خبری رویترز این ملاقات را مثمر خوانده، گفته است که آنها در مورد صحبت های سیاسی و متخصصان در ویانا و دورنمای مذاکرات روی برنامهء اتمی ایران صحبت کرده اند.
برعلاوهء مذاکرات در مورد مسایل مربوط به برنامهء اتمی، دیپلوماتان امریکایی می گویند، نگرانی ها در زمینهء افزایش شورشیان اسلامی در عراق و نا آرامی ها در یمن که ایران از شورشیان شیعه در آن حمایت می کند، داخل صحبت های این دو کشور شده است که باهم روابط دیپلوماتیک ندارند.
جان کری وزیرخارجهء ایالات متحدهء امریکا با ابراز اینکه ایران به طور آشکار یکی از جوانب حمایت کننده حوثی هاست و مسالهء یمن حتماً در گفتگو ها یاد خواهد شد، روز دوشنبه گفت:
"آیندهء یمن باید توسط خود یمنی ها تعیین شود. همهء یمنی ها حق دارند تا در مذاکرات اشتراک کنند و بخشی از آن باشند، اما این تصمیم باید توسط یمنی های ذیدحل در این منازعه از هردو جانب صورت گیرد، نه توسط جوانب خارجی و یا نایبان آنها."
ایتلاف به رهبری عربستان در یمن و اسراییل در مورد تمایل دوستی امریکا با ایران نگرانی دارند و این در حالیست که تعدادی از قانون گزارن امریکایی نیز در مورد رفع تحریم های وضع شده این کشور بر ایران ابراز نگرانی کرده اند.
مجلس سنای امریکا امروز بحث را در مورد لایحهء آغاز کرد که به کانگرس این کشور صلاحیت بررسی و احتمال رد هرنوع توافق اتمی را با ایران می دهد.
ایران خواستار رفع فوری همهء تحریم های وضع شده بر این کشور است. اما مقامات غربی می گویند این چیزی نیست که ایران در شهر لوزان سویس در مورد آن توافق کرده بود.
جواد ظریف وزیر خارجهء ایران روز دوشنبه در نیویارک گفت:
"ما بطور جدی رد کرده، خواستار رفع هرنوع تحریم و محدودیت در برابر استفاده از انرژی اتمی به شمول صادرات مواد اتمی، تجهیزات و تکنولوژی آن به مقاصد صلح آمیز به سایرکشور ها هستیم."
با آنکه توسط برخی مقامات رسیدن به یک توافق با ایران نزدیک تر از هر زمان دیگر خوانده می شود، اما لازم است تا دیپلومات ها روی جزییات و برنامهء زمانی رفع تحریم ها، آیندهء تحقیقات اتمی ایران، شیوهء دقیق نظارت ادارهء اتمی سازمان ملل متحد واینکه چی نوع ذخایر یورانیوم به ایران اجازه داده شود، کار کنند. ایالات متحدهء امریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و ایران 30 جون سال جاری را موعد رسیدن به یک توافق نهایی در مورد برنامهء اتمی ایران تعیین کرده اند.