جنرال مارتین دیمپسی لوی درستیز ایالات متحدهء امریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت، تحویل سیستم دفاع راکتی (S300) روسی به ایران، به توانایی امریکا در حمله به تاسیسات هستوی این کشور در صورت ضرورت، تاثیر نخواهد کرد.
جنرال مارتین دیمپسی با ابراز اینکه اگر دیپلوماسی موفق نشود، به خاطر جلوگیری از دسترسی ایران به اسلحهء اتمی گزینهء نظامی به جایی آن باقیست، اظهار داشت:
"من مسوولیت ارایهء پلان گزینهء نظامی و تشویق راه حل دیپلوماتیک را نزد رییس جمهور دارم، تا اگر دیپلوماسی ناکام شود، اطمینان حاصل شود که ایران به اسلحهء اتمی دسترسی حاصل نخواهد کرد."
جنرال مارتین دیمپسی گفته است که از سال ها به اینسو در مورد توانایی و امکانات سیستم راکتی که توسط روسیه به ایران فروخته می شود، اطلاع داشته و در همهء پلان ها در نظر گرفته شده است.
ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در برنامهء سوال و جواب تلویزیونی سالانه اش روز پنجشنبه با اشاره به رفع ممنوعیت فروش راکت های (S300) به ایران و نگرانی اسراییل در مورد آن گفت:
"از جانب این سیستم راکتی هیچ نوع تهدید متوجهء اسراییل نیست. این یک سیستم خاص دفاعیست. علاوه براین ما باور داریم که با درنظرداشت اوضاع در منطقه، خصوصاً وضعیت در یمن، تدارک این اسلحه یک فکتور محدود کننده را ایجاد می کند."
اسراییل و ایالات متحدهء امریکا از تصمیم ولادیمیرپوتین در مورد رفع ممنوعیت فروش سیستم راکت های (S300) بر ایران انتقاد کرده اند که در سال 2010 میلادی روسیه با حمایت از تحریم های سازمان ملل متحد که بر فروش اسلحه به تهران وضع شد، فروش این نوع راکت ها را بر ایران منع کرده بود.
جاش ارنست سخنگوی قصر سفید روز پنجشنبه در واشنگتن این حرکت روسیه را در زمینهء رفع ممنوعیت فروش راکت های (S300) به ایران، نشانهء از ضعف اقتصادی این کشور خواند.
اقتصاد روسیه در اثر تحریم های که به خاطر الحاق شبه جزیرهء کریمیا و نقش روسیه در بحران اوکرایین بر این کشور وضع شده، شدیداً صدمه دیده است.
این درحالیست که اتحادیهء اروپا اعلان کرد که نخستین دور تازهء مذاکرات شش قدرت بزرگ جهان با ایران در شهر ویانا به تاریخ 22 و 23 اپریل تدویر خواهد یافت.
به تارخ دوم اپریل سال جاری میلادی در شهر لوزان سویس یک توافق ابتدایی بین شش قدرت بزرگ جهان و ایران حاصل شد و قرار است که توافقنامهء نهایی در مورد برنامهء هستوی ایران، الی 30 جون سال جاری میلادی امضا شود.