کابل امروز میزبان رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه خواهد بود.
رادیوی صدای ترکیه به نقل از امان الله جیحون سفیر افغانستان در انقره گزارش داده که قرار است در جریان این سفر، پیمان همکاری های ستراتیژیک امنیتی میان افغانستان و ترکیه امضا شود.
این پیمان ادامهء کمک ها نظامی ترکیه با افغانستان را تضمین می کند.
رییس جمهور ترکیه درین سفرش در کنار دیدار با رییس جمهور اشرف غنی احمدزی، با دیگر مقام های بلند رتبهء حکومت وحدت ملی افغانستان نیز ملاقات خواهد کرد.
در حال حاضر حدود چهار صد سرباز ترکی در چوکات نیروهای ناتو در افغانستان حضور دارند که بخش عمدهء ماموریت شان آموزش نیروهای امنیتی افغان است.
در گذشته مقام های ارشد ترکی گفته اند که سربازان شان در افغانستان میمانند و آموزش نیروهای امنیتی افغان را ادامه می دهند.
انقره و کابل از دیر زمانی با هم روابط نزدیک دارند، هر چند در 56 سال گذشته اردوغان نخستین رییس جمهور ترکیه است که به افغانستان سفر می کند.
ترکیه در سیاست خارجی افغانستان نیز همواره به حیث یک کشور مهم مطرح بوده است.
حالا نیز گفته می شود که ترکیه در پروسهء صلح افغانستان می تواند نقش برجستهء را بازی کند.
داکتر فضل احمد بورگیت، استاد پوهنتون کابل باور دارد که ترکیه با در نظرداشت اینکه یک کشور اسلامی است، می تواند در پروسهء صلح افغانستان نقش مثبت داشته باشد.
در گذشته گزارش های از احتمال گشایش دفتر طالبان در ترکیه نشر شد. حامد کرزی که در آن زمان رییس جمهور افغانستان بود از احتمال گشایش نماینده گی سیاسی طالبان در ترکیه استقبال کرد، اما در نهایت این دفتر به طور موقت در قطر ایجاد شد.
افغانستان و ترکیه پیوند دیرینهء تاریخی با هم دارند.
این دو کشور تقریباً همزمان با هم، در اوایل قرن بیست، جنبش های استقلال طلبی خود را آغاز کردند.
افغان ها در سال 1919 استقلال کشور خود را گرفتند و ترکیه چهار سال بعد به حیث یک کشور مستقل اعلام موجودیت کرد.
هنگامی که مصطفی کمال اتاترک استقلال ترکیه را اعلام کرد، افغانستان به رهبری امیر امان الله خان، نخستین کشوری بود که ترکیه را به حیث یک کشور مستقل به رسمیت شناخت.
در همان زمان افغانستان در انقره سفارت خود را تاسیس کرد و گفته شده که امیر امان الله خان و مصطفی کمال اتاترک با هم دوستان شخصی بودند.