لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۱

قدیمی ترین بندر افغانستان «کلفت» دوباره فعال می گردد


بندر کِلِفت در 20 کیلومتری ولسوالی قرقین در سرحد بین ترکمنستان و افغانستان واقع شده و در شمال ولایت جوزجان قرار دارد.

این بندر یکی از قدیمی ترین بنادر بشمار می‌ رود و خط سرحد بین افغانستان و ترکمنستان را آمودریا تشکیل داده ‌است.

انجنیر فریدالله شیرزی رییس مواد نفتی افغانستان در این مورد به رادیو آزادی گفت، بندر کِلِفت که یکی از بندر های تاریخی کشور بوده احداث دوبارهء آن از سوی وزارت تجارت و صنایع کشور یک اقدام نیک است.

به گفته شیرزی، این بندر احیای مجدد گردیده قرار است در آینده نزدیک افتتاح گردد:

"تلاش بر این است که هر چه عاجل این بندر افتتاح شود و سهولت خوب برای مردم افغانستان باشد. چون روزانه صد ها هزار تُن نفت و گاز از کشور های خارج داخل افغانستان می شود. و ما این کار را یک فال نیک می دانیم."

آقای شیرزی می گوید، قرارداد این پروژه بین وزارت تجارت و صنایع افغانستان و ترکمنستان قبلاً عقد گردیده، ریاست مواد نفتی از این ابتکار آن وزارت استقبال می نماید.

در همین حال شماری از باشنده گان ولایت جوزجان نیز از این اقدام وزارت تجارت افغانستان اظهار خرسندی نموده می گویند که با فعال شدن بندر کِلِفت از بیکاری تعداد زیاد از جوانان کاسته خواهد شد.

یما یک تن از جوانان ولایت جوزجان در این باره گفت:

"بسیار وقت شده که این بندر مسدود بوده و پس دوباره فعال می شود که با فعال شدن این بندر هم برای یک عده جوانان کار پیدا خواهد شد و از سوی هم قیمت گاز وتیل کاهش خواهد یافت."

مسوولان می گویند، راه بندر کِلِفت برای انتقال مواد نفتی توسط کشتی ها از کشور همسایه ترکمنستان به داخل افغانستان یکی از امن ‌ترین راه تجارتی افغانستان در شرایط حاضر جنگ است.

قرار اظهارات مقامات دولتی افغانستان بعد از بندر تورغندی در هرات و آقینه در ولسوالی اندخوی فاریاب، کلفت سومین بندر خواهد بود که اموال تجارتی از کشور های آسیای میانه توسط کشتی های ترکمنستان وارد افغانستان می شود.

این در حالیست که مسوولیت امنیت ساحهء بندر کلفت در حال حاضر بدوش افراد مسلح خیزش مردمی بوده و این افراد در حال حاضر بر علیه مخالفان مسلح دولت می جنگند.

گزارشگر: محمد عالم رحمانیار

XS
SM
MD
LG