Fostul Minister al Securității Naționale a fost reorganizat în Serviciul de Informații și Securitate.
De câte ori mi se întâmplă să observ că ultimii 10 ani ne-au întors spre filozofia supravieţuirii, mă gândesc la ce zicea un cunoscut filozof: important nu este ce face istoria din noi, ci ce facem cu ce face istoria din noi”.
Constatări la bilanțul Consiliului economic și social.
„Zilele acestea, în spital, a fost stare de urgenţă” – declară o doctoriţă – „din cauzele pe care probabil că le cunoaşteţi şi în prezent nu mai este nici o problemă, nici o internare nouă tot din motivele cunoscute”.
Aspectel cele mai controversate: pericolul unor mişcări iredentiste în Transilvania, pretinsa implicare a unor înalţi funcţionari ai statului în compromiterea relaţiei României cu NATO.
Comisia Parlamentară pentru Drepturile Omului recomandă Guvernului să soluţioneze pe cale amiabilă problema legalizării Mitropoliei Basarabiei.
„Prioritatea noului guvern vor fi reformele economice”.
„Este în sine uluitor să constaţi că evenimentul fondator al României post-comuniste reflectă dezbinarea noastră şi ne confirmă parcă, toate divergenţele” .
Premierul a declarat că va iniţia discuţii cu grupurile parlamentare, care nu au votat pentru instalarea noului cabinet, în vederea obţinerii sprijinului lor a viitoarelor iniţiative ale guvernului.
Un program axat pe ținerea sub control a situației economice din România.
Emil Hurezeanu despre atmosfera și activitatea de la Europa Liberă în ajunul și în timpul revoluției.
Preşedinţia susţine că guvernul Braghiş va fi confirmat fără mari probleme.
Încarcă mai mult