Partea a 5-a și ultimă a serialului consacrat muzicii așa cum apare în însemnările jurnalului lui Mihail Sebastian, publicat la editura Humanitas în 1996.
Partea a 4-a a serialului consacrat muzicii așa cum apare în însemnările jurnalului lui Mihail Sebastian, publicat la editura Humanitas în 1996.
„Consecințele oficializării limbii ruse în R. Moldova vor fi catastrofale. Va fi diminuată aria de folosire a limbii române.”
Tratatul stabilește că Federația Rusă participă în calitate de mediator și garant la procesul de reglementare a diferendului transnistrean în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova.
,,Actualul Guvern pentru prima dată în ultimii 10 ani a reușit să micșoreze prețurile la produsele de panificație, tarifele pentru energia termică și transportul feroviar pentru călători.”
Este o urare şi o cinste pentru gospodar dacă colindătorii au trecut şi au intrat şi în ograda lui.
Comuniştii şi deputaţii din Alianţa „Braghiş” l-au numit astăzi, la propunerea lui Vladimir Voronin, pe generalul Ion Ursu ca director al SIS.
Cele zece state cu care Guvernul de la Chişinău a iniţiat acorduri bilaterale de angajare în câmpul muncii solicită în special lucrători în construcţii, sfera de deservire socială şi agricultură.
Guvernul va ataca în recurs decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul Mitropoliei Basarabiei.
Comratul solicită ca Autonomia Găgăuză să fie reprezentată în Parlamentul Republicii Moldova și să dispună de o cotă specială cu dreptul de veto în problemele şi interesele provinciei.
O opinie clară împotriva predării limbii ruse în şcoli a fost exprimată de aproximativ o mie de pedagogi la congresul învăţătorilor, la Chişinău.
Decizia Curtii marchează un moment important prin semnificaţia ei directă, că are în vedere o încălcare a drepturilor unui grup religios şi prin implicaţia că guvernul Moldovei ar respinge libertatea credinţei.
Încarcă mai mult