Doar indolenţa poate fi motivul pentru care Parlamentul nu şi-a găsit timp pînă acum să voteze mai multe proiecte de lege fără de care Romania nu poate deschide cel puţin încă 6 capitole din dosarul negocierilor de aderare la UE.
Igor Smirnov întotdeauna a fost împins de forţele reacţionare din Rusia.
Cunoaştem un caz recent în care o strategie electorală asemănătoare celei preconizate de dl Isărescu a dat roade: Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia; dar România nu e Rusia.
Cu Adrian Vasilescu, consilier principal al premierului Isărescu despre candidatura acestuia la funcția prezidențială.
Andrei Marga a vorbit despre reintegrarea şcolii româneşti în tradiţia europeană, iar după opinia sa, pentru învăţământul românesc, perioada tranziţiei s-a încheiat.
Dilema guvernului este că economia creşte, nivelul de trai scade, iar FMI cere reducerea arieratelor
Igor Smirnov: „Conflictul transnistrean va fi soluţionat doar atunci, când Chişinăul va recunoaşte statalitatea republicii moldoveneşti nistrene”.
Octavian Paler: „libertatea nu este de conceput fără anumite limite, fără anumite rigori”.
Marko Bela a declarat că PDSR nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi considerat un posibil partener de coaliţie.
Discursurile politice și, de cele mai multe ori, şi cele istorice, au o tentă naţionalistă, de auto-victimizare a României.
Decizia liderului Smirnov este de natură să tensioneze relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol şi să complice reglementarea definitivă a problemei transnistrene.
O confruntare nouă pe un fundal vechi al necesității reformei partidului.
Încarcă mai mult