Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a depus vineri, 13 septembrie, documentele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional despre aderarea la Uniunea Europeană.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat încă două formațiuni care vor face campanie pentru opțiunea „Da” la referendumul din 20 octombrie despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, blocul „Împreună” și partidul Coaliția pentru Unitate şi Bunăstare (CUB).
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Președinta care va încerca să obțină un al doilea mandat este a doua candidată înregistrată oficial, după Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că peste 3,3 milioane de alegători sunt așteptați la urne la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional din 20 octombrie. Cine și cum numără alegătorii și de ce uneori în listele electorale apar persoane decedate?
Curtea de Apel Chișinău a respins plângerea lui Vasile Bolea contra Comisiei Electorale Centrale (CEC), care i-a blocat de două ori tentativele de a intra în cursa pentru alegerile prezidențiale. Dar aliatul lui Ilan Șor, care a anunțat chiar el decizia instanței, spune că nu renunță.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat modelul buletinului de vot pentru referendumul din 20 octombrie și textul din buletin, în care alegătorii sunt întrebați dacă susțin modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat partidul „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, care va promova opțiunea „Nu”. Decizia a fost luată în ședința din 7 septembrie.
Statistica Comisiei Electorale Centrale (CEC) arată că peste 21 de mii de cetățeni moldoveni s-au înregistrat prealabil în acest an pentru a vota în afara R. Moldova la alegerile și referendumul republican constituțional din 20 octombrie.
Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova, a depus astăzi, 6 septembrie, 25 de mii de semnături, din cele peste 28 de mii colectate de la cetățeni pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din octombrie.
În preajma alegerilor, publicul este mai atent la cheltuielile partidelor, care trebuie să cumpere publicitate electorală, să organizeze întâlniri cu alegătorii, să tipărească pliante ș.a.m.d. Europa Liberă explică de unde iau partidele bani pentru toate astea.
Fostul spicher și președinte interimar, Mihai Ghimpu, i-a îndemnat pe ceilalți foști șefi de stat și președinți de parlament pro-europeni să sprijine referendumul despre aderarea la UE, în ciuda unei relații dificile pe care politicianul unionist a avut-o cu președinta Maia Sandu, autoarea ideii.
Fostul premier, Vasile Tarlev, poate strânge din nou semnături, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a admis în ședința din 3 septembrie, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă constituit în susținerea sa.
Încarcă mai mult