T
Anul 2020 a fost anul pandemiei de coronavirus, anul carantinelor de luni de zile și al lucrului de acasă. O măsură sanitară care s-a dovedit eficientă, dar care a testat atât nivelul de digitalizare al țărilor, cât și nervii oamenilor. Rezumând: 2020 = lockdown și home office
Rezultatele celui de al doilea tur & cine a votat pentru Maia Sandu.
Aproape de jumătate din corpul didactic în R. Moldova are peste 50 de ani. Unde sunt tinerii și cine se va ocupa de copii, atunci când acești profesori ies la pensie?! Una din problemele structurale ale sistemului de învățământ.
În R. Moldova a crescut numărul femeilor care au ajuns sau au fost propuse pentru funcții de conducere în politică. Este însă greu de estimat dacă funcțiile au adus femeilor și o putere reală de a influența viața politică.
Situația comunității LGBT+ se îmbunătățește greu, drepturile minorităților sexuale continuă să fie ignorate sau încălcate în multe țări europene. Raport ILGA, 2021.
Un top fără surprize: țările fost comuniste, central și est europene, plătesc cele mai mici salarii minime. Iar Bulgaria, Ungaria și România sunt în „topul” acestor salarii mici.
Unde este publicul cel mai ușor de manipulat? Unde este publicul cel mai „educat mediatic” și implicit greu de manipulat cu fake news? Un studiu realizat pe fundalu pandemiei de coronavirus, care s-a dovedit un teren extrem de propice știrilor false și teoriilor cospirației.
În 2020, turismul în R. Moldova a suferit pierderi substanțiale ca urmare a restricțiilor de circulație impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus.
Opozantul Alexei Navalnîi a fost condamnat la doi ani și jumătate închisoare pentru încălcarea prevederilor unei sentințe mai vechi, cu suspendarea pedepsei. . O cauză care s-a transformat într-o confruntare între generații.
Încarcă mai mult