Șeful NATO, Mark Rutte, a avertizat joi alianța transatlantică că nu este pregătită pentru amenințările cu care se va confrunta din partea Rusiei în următorii ani și a cerut trecerea la o „mentalitate de război” - cu cheltuieli mult mai mari pentru apărare.
Într-o perioadă tumultoasă pe scena globală, Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, începe să modeleze politica internațională chiar înainte de a depune jurământul.
Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat într-un interviu publicat joi că se pronunță „foarte vehement" împotriva lansării de către Ucraina a rachetelor furnizate de SUA înspre ținte îndepărtate din Rusia.
Demonstrațiile în masă continuă în fiecare zi în Georgia, iar partidul de guvernământ, Visul Georgian, încearcă să impună noi măsuri draconice, cum ar fi interzicerea portului de măști la proteste și a utilizării artificiilor.
România și Bulgaria au salutat joi decizia UE care le permite să devină membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen fără frontiere de la începutul anului viitor.
Jens Spahn, un politician conservator german care a ajuns și în atenția moldovenilor în urmă cu un an, pentru o idee cu tabere de migranți „exportate” de UE, se află în centrul unui nou scandal, legat tot de migrație.
Noul parlament al României se va convoca în prima sa ședință pe 20 decembrie, potrivit unui decret emis miercuri de președintele Klaus Iohannis. Partidele pro-europene au început deja discuțiile pentru formarea guvernului, care va organiza și noi alegeri prezidențiale, în urma celor anulate recent.
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, se află printre liderii străini în care ucrainenii au cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj realizat de centrul „Nova Evropa” de la Kiev.
Protestatarii proeuropeni au revenit pe străzile din Tbilisi pentru a 13-a noapte consecutiv. Miniștrii de Externe ai UE avertizează guvernul condus de partidul Visul Georgian cu privire la „regresul democratic” și la tacticile „represive” folosite împotriva demonstranților.
Negocierile privind o eventuală încetare a focului în Ucraina ar putea avea loc în această iarnă, a spus marți premierul polonez, Donald Tusk. El a recunoscut însă că există încă „semne de întrebare” privind această posibilitate.
Emisarul special al ONU pentru Siria a declarat marți că țările europene nu ar trebui să se grăbească să repatrieze refugiații sirieni după căderea guvernului lui Bashar al-Assad și a îndemnat actorii străini, inclusiv Israelul, să nu intervină militar acolo.
Încarcă mai mult