Natalia Morari vrea să transforme R. Moldova într-o țară din care „nu vrei să pleci”
Ex-jurnalista Natalia Morari a votat pentru „o schimbare pe care o merită fiecare cetățean al R. Moldova”, adică pentru o țară din care „nu vrei să pleci și să vrei să revii”.
La ieșire din secția de votare, Morari a vorbit presei despre posibile „fraudări” ale alegerilor în diasporă.
Morari a votat doar la prezidențiale. Ea nu s-a expus la referendum pentru că nu este mulțumită de organizarea celor două scrutine în aceeași zi.
În campanie, Morari a primis să transforme R. Moldova într-un „nou miracol economic”, despre care lumea va „vorbi cu admirație”.
Prezența la urne a depășit 20%
Către ora 12:00, la secțiile de votare din R. Moldova au venit peste 565.000 de moldoveni, adică peste 20%, ceva mai mult decât la prezidențialele precedente, din 2020.
În străinătate au votat peste 50.000 dintre alegători.
În municipiul Chișinău prezență la vot este de 17,6%, la fel și la Bălți. În UTA Găgăuzia prezența la vot este de peste 18%.
Tudor Ulianovschi și-a dat votul pentru un „viitor prosper”
Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a spus că a votat pentru un „viitor prosper”, unde în R. Moldova ar exista o „stare de normalitate, de înțelegere, de unitate”. Ulianovschi, care candidează independent, a mai spus că vrea să asigure un „parcurs european pentru interesul Republicii Moldova”.
Victoria Furtună vrea relații bune cu „toate țările lumii”
Ex-procuroare Victoria Furtună a votat pentru o „Moldovă care are relații bune cu toate țările lumii”.
Dacă va fi aleasă, Furtună a promis să „restabilească istoria țării”. Ea a mai spus pentru Omniapres că va fi creatoarea „unei noi Moldove”.