Știrile presei moldovene
Un depozit cu peste 20 de mii de tone de muniții sovietice, păstrate pe teritoriul necontrolat de autoritățile moldovenești, a revenit în atenția publică în contextul războiului din Ucraina, notează TV 8. Autorii materialului au vorbit cu William Hill, fost șef al Misiunii OSCE în Moldova între 1999 și 2006, care a avut acces la depozitele de la Cobasna. „Nu erau arme, nu erau tancuri, nici artilerie, doar muniții”, își amintește Hill.
Putin încearcă, prin serviciile sale de informații, să o elimine pe Maia Sandu, scrie jurnal.md. James L. Olson, un fost ofițer de elită în Directoratul de Operațiuni al Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite (CIA), a menționat că planul lui Putin legat de Moldova a fost amânat din cauza problemelor mari pe care le are privind războiul din Ucraina, dar a avertizat că liderul de la Kremlin încearcă, prin serviciile sale de informații, să o elimine pe Maia Sandu.
O nouă formațiune social-politică a fost lansată în R. Moldova, transmite radiochisinau.md. Este vorba despre Liga Orașelor și Comunelor (LOC). LOC s-a auto-identificat ca o mișcare social-politică a satelor, comunelor, orașelor și municipiilor din R. Moldova. Totodată, LOC nu va fi un partid de opoziție, după cum a declarat Alexandru Bujoreanu, unul dintre cei cinci copreședinți ai formațiunii.
Newsmaker.md publică un amplu articol în care relatează despre cum în perioada anilor 2003 - 2008, Ministerul Culturii a încheiat două acorduri cu Mitropolia Moldovei, prin care au transmis în folosință mai multe clădiri, biserici și mănăstiri - în total aproximativ 800 de obiecte imobiliare pe întreg teritoriul R. Moldova. Jurnaliștii scriu că Mitropolia Basarabiei a contestat în instanță acordurile respective și se judecă cu statul de mai bine de zece ani.
Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore
Pe Facebook, utilizatorii au urmărit știrile la tema elevei lovită mortal de un troleibuz în capitală vineri, 24 martie. Ziarul de Gardă a scris că șoferița troleibuzului a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Fetița, în vârstă de 12 ani, a fost condusă pe ultimul drum duminică, 26 martie. Era singurul copil la părinți.
Zeci de cetățeni s-au adunat duminică, 26 martie, la Monumentul Ștefan Cel Mare și Sfânt pentru a cere unirea cu România, scrie TV 8 pe Instagram. Împotriva acestora protestează un alt grup de oameni, care s-au manifestat împotriva unirii Republicii Moldova cu țara vecină România.