Linkuri accesibilitate

Podcastul Reporterii | După 20 de ani, „Cartea la Pachet” va avea o colegă, „Cartea pe Repeat”


Se împlinesc 20 ani de când, săptămână de săptămână, Emilian Galaicu Păun prezintă publicului Europei Libere câte o apariție editorială nouă în rubrica sa „Cartea la Pachet”. În noul episod din „Reporterii”, discutăm cu autorul despre ce a fost până acum, dar și despre noutățile pentru 2024.

După 20 de ani, „Cartea la Pachet” va avea o colegă, „Cartea pe Repeat”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:50:30 0:00

Cititul cărților în cazul lui Emilian Galaicu Păun nu este numai o frumoasă și de folos zăbavă, este și obiectul muncii sale. În podcast, intrăm în bucătăria de 20 de ani a rubricii pentru a afla:

  • De ce se numește „Cartea la Pachet” „Cartea la Pachet”?
  • Cum și-a ales Emilian Galaicu Păun cărțile recenzate în ultimele două decenii?
  • Preferă autori străini sau români, autori sau autoare?
  • Regretă vreuna din recenzii, pe care ar vrea să o retragă, dacă ar putea?
  • Cum vede misiunea rubricii și cât de accesibil crede el că îi este propriul stil publicului larg?
  • Care este romanul său preferat?
  • Prin ce se deosebește cititul profesionist, de cel amator?
  • Și cum schimbă algoritmii felul în care citim și felul în care alegem ce citim?

Noutăți ar fi câteva: unele ediții ale rubricii vor apărea și în formă video, iar o dată pe lună poetul, eseistul, romancierul, traducătorul și „cititorul profesionist” Emilian Galaicu Păun va reveni cu ochii cititorilor de astăzi asupra unor cărți scrise mai demult, care ne-ar îngrozi și respinge dacă n-am avea contextul epocii.

Cu un episod nou în fiecare luni, „Reporterii” este un podcast în care relatăm pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube. Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast, Google Podcast, pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG