Linkuri accesibilitate

Pe agendă | „Restart” - pentru asigurările sociale și „Rethink” garanțiile de securitate pentru Ucraina 


Petru Ursan, un bărbat de 69 de ani, cu grad sever de dizabilitate, din satul Bleșteni, raionul Edineț și Tamara Evstati, concubina acestuia.
Petru Ursan, un bărbat de 69 de ani, cu grad sever de dizabilitate, din satul Bleșteni, raionul Edineț și Tamara Evstati, concubina acestuia.

Aproximativ 2.800 de asistenți personali nu au fost plătiți de luni de zile, în sistemul social sunt oricum prea puțin așa că Ministerul Muncii și Protecție Sociale a pornit, la turații înalte, un program de reformare a asistenței social: Restart (repornire, un nou început).

Ce fac asistenții sociali, de câți ar fi nevoie, cum sunt plătiți (când sunt plătiți) și ce ar vrea să „repornească” Ministerul Muncii și Protecției Sociale am vrut să aflu de la colega noastră Eugenia Apostu.

„Restart” - pentru asigurările sociale și „Rethink” garanțiile de securitate pentru Ucraina 
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Pe 4 iulie, la Chișinău începea „Târgul universităților din România”. Eveniment itinerant care a mai mers la Ungheni, Bălți și Cahul. Tot pe 4 iulie, la București, președintele României Klaus Iohannis promulga noile legi ale educației, strânse în proiectul lansat de el cu șapte ani în urmă, România educată. Ce este România educată, de ce era nevoie de noi reforme ale învățământului pre-universitar și universitar și de ce sunt criticate? Răspunsuri de la colega noastră de la București Andreea Ofițeru, specializată în probleme de educație.

Marți și miercuri, 11-12 iulie, țările alianței nord-atlantice participă la Vilnius la un summit NATO care va trimite un semnal de unitate și forță în direcția Kremlinului. Problema centrală a reuniunii din capitala lituaniană va fi găsirea unui consens politic privind viitorul Ucrainei: schițarea unei căi spre aderarea ei la NATO și un compromis de securitate până la acea aderare. De unde „rethink” (regândirea) arhitecturii de securitate.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG